Eurosonic/Noorderslag 2011: randprogramma en on-officiële spin-offs Eurosonic/Noorderslag 2011: randprogramma en on-officiële spin-offs

Day parties, night parties en geheime bowling evenementen

, Atze de Vrieze

Eurosonic/Noorderslag 2011: randprogramma en on-officiële spin-offs

Day parties, night parties en geheime bowling evenementen

Atze de Vrieze ,

Alsof er nog niet genoeg bands op Eurosonic/Noorderslag spelen, is er tijdens het festival altijd genoeg te doen in de stad. Bands die geen uitnodiging hebben gekregen en toch een graantje mee willen pikken, er zijn winkels die met showcases het publiek overdag bezighouden, officiële zijprogrammering, maar ook zelfs complete spin-off festivals.

Day parties, night parties en geheime bowling evenementen

Alsof er nog niet genoeg bands op Eurosonic/Noorderslag spelen, is  er tijdens het festival altijd genoeg te doen in de stad. Bands die  geen uitnodiging hebben gekregen en toch een graantje mee willen pikken,  er zijn winkels die met showcases het publiek overdag bezighouden, officiële  zijprogrammering, maar ook zelfs complete spin-off festivals. 3VOOR12  zet de events op een rij die niet op het blokkenschema staan.
 
Plato
Oude Ebbingestraat 41- 43, do (15:00-20:30), vr (12:00-18:30) en za (12:00-17:00)
Traditioneel speelt in platenzaak Plato een stevige selectie uit het  Eurosonic/Noorderslag programma. Dit jaar o.a. White Lies, Graffiti6,  Crystal Fighters, The Crookes, The Sore Losers, Selah Sue, Moss,  Schradinova en Krach. Goedgekeurd door het festival.
 
Coffee Company
Oude Ebbingestraat 39, do (14:30-20:30), vr (12:10-19:00) en vr (12:10-17:30)
Direct naast Plato doet een koffiewinkel gezellig mee. Met iets minder  grote namen, maar toch een respectabel programma. O.a. James Vincent  McMorrow, Rue Royale, Laura Jansen, I Am Oak, The Tunes en The Bear That  Wasn't maken hun opwachting. Eveneens officieel dagprogramma.

Un-official Eurosonic 3D afterparty
Draaibar, De Drie Gezusters, Grote Markt 39, vr (23:30)
Als het motto 'iedereen naar de klote' het jouwe is kun je vrijdagavond melden in de Draaibar op de Grote Markt voor dj-sets van Sandeman, Kypski, Bomb Diggy Crew en Vinnie, Donnie & Sjakie.

Wham!Wham! Records en Subbacultcha! showcase

Sign Art Gallery, Winschoterkade 10, za 13:30-18:00
Wham!Wham! en Subbacultcha hebben niet alleen het uitroepteken in hun  naam met elkaar gemeen, maar ook hun liefde voor muziek met een zeer  scherpe rand. Met o.a. Eklin, Austra, Vondelpark, Herrek, Starlingers,  Luik, The Moi Non Plus en Bebe Fang.
 
OOG Radio live
Centrale Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18, do en vr 13:00-18:00
Lokale zender OOG Radio zendt twee dagen lang live uit vanuit de Centrale Bibliotheek. Met ieder uur live muziek (o.a. Tim Knol, MakeBelieve, Twiggy Sleazy) en gasten als Peter Sikkema (Eurosonic/Noorderslag), Frank Helmink (Buma Cultuur), Michiel Veenstra (3FM) en de directeuren van Vera en Simplon.

Double Vee bookings showcase

De Spieghel, Peperstraat 11, vr 02:00
Boekingskantoor Double Vee (het bedrijf van Willem Venema en Jacco van Lanen) organiseert  donderdagnacht een besloten bowling evenement waar natuurlijk iedereen  bij wil zijn, invitation only. Vrijdagnacht kun je na het reguliere  programma terecht in De Spieghel voor optredens van Marike Jager en Go  Back To The Zoo. Daar heb je geen uitnodiging voor nodig, maar het café  is wel erg klein.
 
Live In Your Livingroom
Diverse locaties, do, vr en za
Officieel onderdeel van het festival, maar niet terug te vinden in het  blokkenschema is Live In Your Livingroom, kleine huiskamerconcerten met  artiesten als Scram C Baby, Goslink, Moss, Kraantje Pappie en Awkward I.
 
Opening expositie Lex van Rossen Award
Fotogalerie Noorderlicht, Akerkhof 12, do 17:00
Vrijdag wordt tijdens Eurosonic de Lex van Rossen Award uitgereikt voor  de beste popfoto van het jaar. Aan de prijs is ook een expositie  verbonden, die donderdagmiddag geopend wordt met optredens van Lucky  Fonz III en het Deense Annasaid.
 
Funny Trees showcase
Bar Pacific, Oosterstraat 65, do en vr 21:00
Niks day party, boekingskantoor Funny Trees plant haar showcase gewoon  horizontaal naast het Eurosonic programma, bij Vera in de straat. Met  o.a. relatief onbekende namen als Hollandse Nieuwes Bird On The Wire en  Tududuh, The Happy Few en Vox Von Braun.
 
Subroutine showcase
O'Ceallaigh (Gedempte Kattendiep 13, vanaf 21:00) en Kult (Steentilstraat 36/1, vanaf 00:00), do en vr

Ook Subroutine gaat rucksichtlos de concurrentie met het officiële  programma aan. Met op de flyer ondermeer gitaarbands als The Moi Non  Plus, Katadreuffe, AC Berkheimer en Rats On Rafts.
 
Altersonic
Drie Gezusters, Grote Markt 36/39: 12:00 - 18:00, Pruim City,  Oosterstraat 13a: 20:00 - 02:00, Donovans, Peperstraat 10, 20:00 -  01:00, do en vr
Dit spin-off festival vindt alweer voor de vijfde keer plaats.  Traditioneel staat er een karrenvracht bands die te klein zijn om op de  Eurosonic-radar op te duiken. Bekendse namen dit jaar Capacocha,  Creature With The Atom Brain, Bombay Showpig, The Phantom Four & The  Arguido, The Hot Stewards.
 
A Rocket Ride To Grunncity Music Planet
Diverse locaties, di-za

Een festival dat een dag langer duurt dan het officiële programma en ook  nog eens op ongeveer net zoveel locaties? Ja hoor, A Rocket Ride To  Grunncity flikt het weer. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de meeste  bands wel erg in de marge opereren. Je kunt er kijken naar veelal volstrekt onbekende bands met welluidende namen als Athletic Pooha, Talking Dog en Traci's Tits. Een programma vinden is niet eenvoudig, maar met een beetje Googlen kom je er uiteindelijk toch. />
Quadrofoon Records showcase
Crowbar, Pluimerstraat 35, do, 21:00
Nog een showcase-avond voor mensen die geen kaartje hebben kunnen bemachtigen: Quadrofoon Records brengt Hooghwater, The Reactionaries, Joshua's Song en een klein optreden van Tommy Ebben.

Lezards Showcase

Crowbar, Pluimerstraat 35, vr, 21:00
The Medics kun je zaterdagavond zien op het 3VOOR12 podium in de Oosterpoort, maar ook een dag eerder op deze onofficiele party in de Crowbar. Naast The Medics staat ook Little Things That Kill op de flyer.

Woost presents: an evening of fine music
Plaza Danza, Boterdiep 20a, vr 19:30-00:00
De Tilburgse band Woost heeft naar eigen zeggen een zeer succesvol jaar achter de rug, maar ziet dat niet bekroond met een plek als Eurosonic. En dus organiseert de band zijn eigen feestje in Plaza Danza, samen met Cool Genius, Marike Jager. Lavalu en Marlon Penn.

Dineren met Flux
Restaurant Puur!, Folkingstraat 13, do 18:00-21:00

De liefde van de muziekliefhebber gaat door de maag, moet de Nederlandstalige groep Flux gedacht hebben. Chefkok Jan-Willem Vrieling liet zich inspireren door de teksten van het album Pluimgewichten. En schijnen nog een paar plekken te reserveren te zijn.

PleuropSonic festival
Benzinebar, Hoekstraat 44, vr 01:15

Misschien niet de meest prominente venue van de stad, maar gelukkig heeft Nederlands meest opwindende band van het moment toch nog een plekje in Groningen gekregen: heavy metal retroband VanderBuyst. Gezien de naam van het festival mag je rustig concluderen dat de Benzinebar geen fan is van Eurosonic.

Pop! expositie
Galerie With Tsjalling, Oosterstraat 23, wo-vr 12-18, za 12-18

In Galerie With Tsjalling kun je tijdens het festival terecht voor een expositie met popfoto's van Nick Helderman, Julien Bougeois, Gijs Deddens en Koen Taselaar. Donderdagavond om 20:30 wordt de expositie officieel geopend met een live optreden van Bird On The Wire, vrijdag kun je vanaf 15:30 kijken naar optredens van The Hospital Bombers, Spilt Milk en Uinko Eerenstein.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12