Eigen label voor zanger Death Letters Eigen label voor zanger Death Letters

“Ik sluit andere acts niet uit, maar de focus ligt nu op mijn eigen projectjes”

, Christiaan Walraven

Eigen label voor zanger Death Letters

“Ik sluit andere acts niet uit, maar de focus ligt nu op mijn eigen projectjes”

Christiaan Walraven ,

Zanger Jordi Ariza Lora van Death Letters, beter bekend als Duende, begint zijn eigen label Silent Voice Records. Dat Duende er een druk muzikaal leven op na houdt, is niets nieuws. Naast Death Letters bracht hij in 2010 zowel met Back To Grey als met een My Corduroy Life een ep uit.

“Ik sluit andere acts niet uit, maar de focus ligt nu op mijn eigen projectjes”

Zanger Jordi Ariza Lora van Death Letters, beter bekend als Duende, begint zijn eigen label Silent Voice Records. Dat Duende er een druk muzikaal leven op na houdt, is niets nieuws. Naast Death Letters bracht hij begin 2010 met de postrockband Back To Grey een ep uit. Kort geleden volgde een ep met My Corduroy Life. Het nummer Better Days, dat het beste te omschrijven valt als folktronica, valt nu te beluisteren op de veertiende Hollandse Nieuwe compilatie.

Om al zijn muzikale uitspattingen toch onder één noemer te kunnen vangen, heeft Duende samen met zijn manager Arjo Klingens het label Silent Voice Records opgericht. Klingens: "Hij schrijft heel erg snel, maar wil het toch goed aanpakken. We zijn beide heel realistisch en willen de momenten goed plannen." Wat betreft de releases op Silent Voice heeft Duende een duidelijk beeld. "Ik sluit andere acts zeker in de toekomst niet uit, maar de focus ligt nu eerst op mijn eigen projectjes."

De eerste release op het eigen label is de tweede plaat van Death Letters. Deze plaat, genaamd Post-Historic, verschijnt 15 april onder licentie aan PIAS. Duende meldde vorige maand al dat het een 'psychedelische punkrockplaat' zou worden. Ook vertelde hij dat de band nog vóór de albumrelease naar SXSW zal gaan en een tour met De Staat zullen doen door Engeland. Nu kan hij ook melden dat de eerste single Your Heart Upside Down gaat heten. "We hebben eergisteren de clip opgenomen. Het is een vurig nummer met een mooie melodie, maar het heeft ook een punkattitude."

Het nieuwe werk zal volgende week op Eurosonic te horen zijn tijdens de showcase van PIAS in het Platform Theater. "Mensen zullen verrast zijn van het nieuwe geluid. De blues is helemaal weg, de harde stukken zijn harder en de zachte stukken zachter. Bij de try-out shows waren de reacties heel erg goed. Ook in Amerika, waar mensen ons oude werk niet kennen, waren mensen zeer positief. Ik denk dat het intenser en interessanter is geworden."

De volgende release op Silent Voice Records staat al na de zomer gepland. Het zal een singer-songwriter ep zijn met muziek gecomponeerd op Spaanse gedichten uit het begin van de 20e eeuw. In 2012 zegt Duende graag een volledig soloalbum uit te brengen. Klingens: "Het kan allemaal naast elkaar bestaan. Al zijn projecten zijn heel erg verschillend van elkaar en zullen dus anders aangepakt moeten worden. Voor de promotie van de Spaanse ep zullen we bijvoorbeeld aan literaire shows moeten denken. Eigenlijk maakt het niet uit wat hij doet, hij heeft gewoon een ontzettend mooie stem."

Death Letters speelt op donderdag 13 januari op Eurosonic in het Platform Theater. Op 14 april is de album releaseshow van Post-Historic in Rotown.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12