Dirk Wolf wint Lex van Rossen Award 2011 Dirk Wolf wint Lex van Rossen Award 2011

Reisverslag van Triggerfinger in Los Angeles

, Erik Zwennes

Dirk Wolf wint Lex van Rossen Award 2011

Reisverslag van Triggerfinger in Los Angeles

Erik Zwennes ,

Tijdens Eurosonic Noorderslag 2011 is de vierde Lex van Rossen Award uitgereikt aan de Nederlandse fotograaf Dirk Wolf. Wolf reisde met de Belgische rockband Triggerfinger mee naar Los Angeles, voor de opnames van hun zojuist verschenen derde album.

Reisverslag van Triggerfinger in Los Angeles

Tijdens Eurosonic Noorderslag 2011 is de vierde Lex van Rossen Award uitgereikt aan de Nederlandse fotograaf Dirk Wolf. De award is een stimuleringsprijs voor Europese popfotografie. Wolf reisde met de Belgische rockband Triggerfinger mee naar Los Angeles, voor de opnames van hun zojuist verschenen derde album.

De jury roemt in zijn rapport de beelden van Wolf. “De beelden geven op voortreffelijke wijze de sfeer van de stad en de trip weer. De foto’s zien er net zo zonnig en broeierig uit als Los Angeles zelf. Ze tonen de ultieme droom van elke band uit Nederland en België: voor opnames van je plaat naar het zonnige LA. Wolf zet de bandleden niet neer als stoere rockers, maar als mannen op vakantie, in de zon, genietend van het weer en de omgeving waarin ze zaten. Je zou bloed zweet en tranen verwachten bij zo’n reportage, maar dat zie je juist niet. In die zin zijn dit verrassende beelden. Als reportage werkt het ook prima: de band komt aan, hangt rond, en gaat weer weg. De cirkel is rond.”

De andere genomineerden dit jaar waren Antonio Campanella (IT), Marjolein Hoornaert (BE), Ben Meadows (UK), Agata Pietron (PL), Francisco Reina (ES), Tim C. Rochels (DE) en Rob Walbers (BE). Aan de award is een bedrag verbonden van 2500 euro.

De Lex van Rossen Award is vernoemd naar de bekende Nederlandse popfotograaf Lex van Rossen, die kort voor zijn overlijden in 2007 op hetzelfde festival de Pop Pers Prijs won. In 2008 werd de Lex van Rossen Award voor het eerst uitgereikt, aan de Nederlands fotografe Annie Hoogendoorn. In 2009 en 2010 ging de prijs naar respectievelijk Tom Verbruggen (BE) en Graham Smith (UK).

De foto’s van Dirk Wolf en de andere zeven genomineerden voor de Lex van Rossen Award 2011 zijn t/m 27 februari 2011 te zien in de Popview 2011 expositie in Noorderlicht op het A-Kerkhof 12 in Groningen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12