Case Mayfield maakt steeds grotere plannen voor zijn debuut-cd

Amsterdamse songwriter in gesprek met PIAS en EMI

Ingmar Griffioen ,

Case Mayfield twitterde vandaag dat hij op gesprek ging bij EMI UK en hangt twee uur later uitgelaten aan de telefoon: "Het is echt heel goed gegaan. Hij was heel geïnteresseerd en wilde het tevens over publishing hebben." Verder is de songwriter in gesprek met PIAS en verzorgt De Harmonie de boekingen. "Ja het gaat wel heel erg snel. Het is echt bizar dat het opeens zo ontploft."

Amsterdamse songwriter in gesprek met PIAS en EMI

Case Mayfield twitterde vandaag dat hij op gesprek ging bij EMI UK en hangt twee uur later uitgelaten aan de telefoon: "Het is echt heel goed gegaan. Hij was heel geïnteresseerd en wilde het tevens over publishing hebben." Verder is de songwriter in gesprek met PIAS Benelux en verzorgt De Harmonie de boekingen. De stroomversnelling begon in DWDD: "Ja het gaat wel heel erg snel. Het is echt bizar dat het opeens zo ontploft."

De geboren Volendammer, echte naam Kees Veerman, maakt deel uit van het Amsterdam Songwriter Guild en ziet zijn carrière de laatste maanden een enorme vlucht nemen. De 23-jarige songwriter stond in september op de elfde Hollandse Nieuwe sampler, presenteerde in november zijn debuut-ep in een volgepakt Pakhuis Wilhelmina en pakte in december de MCN Publieksprijs in de categorie Singer/Songwriter. Die maand stond hij ook op Best of Hollandse Nieuwe 2010.

Tussendoor stond hij in De Wereld Draait Door en dat minuutje van zijn song Our Mom heeft bijzonder veel impact. "Die man van EMI had mij bij DWDD opgepikt. Ik heb hem mijn ep gegeven en uitgelegd wat ik met mijn album wil: een mix van nummers die ik met band kan uitvoeren en wat ik zelf met gitaar kan doen. Dat vond hij een goed idee." Veerman is nog steeds een beetje ondersteboven van de gang van zaken. "Ik ben er wel klaar voor en heb er ook zin in. Maar dat je dan zo'n gesprek hebt en dat die man zegt dat hij dagelijks aanbevelingen doet voor muziek in Grey's Anatomy..."

Wat de man ook aansprak was Mayfield's productiviteit. "Ik schrijf heel veel en niet per se alleen voor mezelf. Dat doet bijvoorbeeld Tjeerd Bomhof nu ook." Mayfield was nog wel gewaarschuwd om uit te kijken voor publishing contracten. "Hij legde uit dat wij daar in Nederland wel een heel grimmige blik op hebben, maar dat publishing misschien wel belangrijker wordt dan labels zelf. Op dit moment heb ik wel honderd liedjes liggen, dan heb ik liever dat ik daar iemand anders blij mee kan maken."

Zijn ep heeft Mayfield nog in eigen beheer uitgegeven, voor het debuutalbum liggen de zaken anders. De songwriter hoorde vanmiddag dat EMI per land wil bekijken welk label geschikt is. "Daarom zou het geen probleem zijn als het in Nederland door PIAS wordt uitgebracht." Dat dat ook gebeurt is nog niet helemaal zeker, de gesprekken verkeren nog in onofficieel stadium. "Ik wil heel graag met ze samenwerken en dat is wederzijds. We zijn allebei heel enthousiast, binnenkort praten we verder."

Qua boekingen gaat het ook harder dan voorzien. Veerman wilde het juist even rustiger aan doen. "Ik heb weer verschrikkelijk veel boekingen staan en vrees dat ik nog meer ga spelen dan vorig jaar." Zijn boekingsbureau De Harmonie zit alvast in hetzelfde gebouw als PIAS. "Handig. Ik hoop dat ik daar binnenkort mag tekenen." De plannen voor zijn album ontvouwt hij meteen. "Een album als concept en er voor de optredens bijna een theatershow van maken. Een totaalpakket, niet telkens een liedje en dan klappen." Momenteel werkt hij met Ro Halfhide (Lucky Fonz, Claw Boys Claw) aan zijn debuutalbum. Tjeerd Bomhof voorziet hem sinds kort van advies. "Ro wordt de drummer en de producer van het album. Hij leidde me naar Tjeerd. Ik ben nogal impulsief, dan is het handig om iemand als Ro op de achtergrond te hebben."