Alamo Race Track: nieuw album in maart Alamo Race Track: nieuw album in maart

Tijdens Eurosonic eerste nieuwe nummers te horen

, Erik Zwennes

Alamo Race Track: nieuw album in maart

Tijdens Eurosonic eerste nieuwe nummers te horen

Erik Zwennes ,

Het derde studioalbum van Alamo Race Track komt er aan. De opvolger van Black Cat John Brown uit 2006 staat gepland voor een release eind maart bij Excelsior.

Tijdens Eurosonic eerste nieuwe nummers te horen

Het derde studioalbum van Alamo Race Track komt er aan. De opvolger van Black Cat John Brown uit 2006 staat gepland voor een release eind maart bij Excelsior. Op donderdag 13 januari speelt de band op Eurosonic in de Machinefabriek. En ja, er zullen nieuwe nummers worden gespeeld.

Zanger Ralph Mulder vertelt enthousiast over het nieuwe materiaal en de plannen voor 2011. “We gaan nog een weekje de studio in voor twee extra nummers, kleine toevoegingen bij de vocalen, de trombone- en cellopartijen. Kijk, voor ons is het natuurlijk nooit af, maar we hebben een harde deadline. Begin februari is de plaat af.”

Voor de buitenwereld leek het misschien lang stil rondom de Amsterdamse band, maar ze hebben zeker niet stil gezeten. Sinds eind 2009 is de band al bezig met nieuwe muziek. Eerst voor het theaterstuk Innenschau, toen voor het multimediale project DeSpeech van LPG en daarna voor het nieuwe album. “De ervaring met Innenschau was geweldig. Het werkt heel anders dan in een bandje: zo repeteerden we een aantal weken acht uur per dag. Daarna ga je met zo’n heel gezelschap op tour. Een half jaar zit je op elkaars lip. Het smaakt zeker naar meer. Er liggen al vage plannen voor een nieuw stuk volgend jaar.”

Ralph durft nog niet te veel te zeggen over de nieuwe plaat. “Dat is raar als je nog wat moet opnemen. Maar we waren ons zeker bewust van het feit dat dit onze derde is. We zijn er ook weer lang uit geweest dus je wilt iets heel bijzonders laten horen.” Hij zegt dat de bandleden vooral weer veel zin hebben om te spelen. “Bij ons groeit het materiaal gedurende een tour. Wanneer je er zo lang uit bent geweest is het ook weer eng om het nieuwe materiaal te spelen. Ik zie voor me dat we eerst Nederland doen en daarna weer voorzichtig naar het buitenland kijken. De plaat komt naar alle waarschijnlijkheid ook uit in Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittanië.”

Voorlopig kan Alamo Race Track weer beschikken over bassist Djurre de Haan ook bekend als Awkward I. Ralph: “Zo lang als het te combineren is, houden we hem er graag bij. Maar ook hij zal weer gaan werken aan een album. Dan zullen we misschien op zoek moeten naar een nieuw bandlid.” Maar eerst dus Eurosonic, waar de band nieuw materiaal zal laten horen. Materiaal van DeSpeech en van het nieuwe album. “Ik zie het als een luxe try-out. Je zult toch weer ergens moeten beginnen en onze koppen staan nu vooral naar het afmaken van de plaat.”


Naast het optreden op donderdag 13 januari tijdens Eurosonic speelt Alamo Race Track een dag later in het Der AA Theater met DeSpeech. Eveneens als onderdeel van het officiële festivalprogramma. Vrijdag 7 januari geeft de band een try-out als voorprogramma van Moss in Mezz, Breda.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12