Adele verkoopt meer albums dan rest top 100 bij elkaar Adele verkoopt meer albums dan rest top 100 bij elkaar

Tweede album 21 dubbel platina uitgeleverd

, Atze de Vrieze

Adele verkoopt meer albums dan rest top 100 bij elkaar

Tweede album 21 dubbel platina uitgeleverd

Atze de Vrieze ,

Opmerkelijk chartnieuws: 21, het nieuwe album van de Britse zangeres Adele, verkocht deze week meer exemplaren dan de rest van de top 100 bij elkaar.

Tweede album 21 dubbel platina uitgeleverd

Opmerkelijk chartnieuws: 21, het nieuwe album van de Britse zangeres Adele, verkocht deze week meer exemplaren dan de rest van de top 100 bij elkaar. Dat blijkt uit de album Top 100, samengesteld door onderzoeksbureau GfK, op basis van verkoopcijfers. Platenmaatschappij V2 laat weten in de eerste week 100.000 exemplaren van 21 uitgeleverd te hebben, goed voor dubbel platina, een opsteker in de voor platenzaken doorgaans magere maand januari.

GfK voorziet albums van een index, die de verhoudingen tussen de verschillende chartnoteringen weergeeft. De nummer 1 krijgt standaard de index 100, de nummer 2 van deze week - Bruno Mars - krijgt 8, nummer 3 Caro Emerald 5. Alle albums vanaf nummer 33 krijgen de index 0. Onderzoeksbureau GfK liet aan journalist Werner Schlosser weten dat Adele 'ruim meer' verkocht 'dan de hele album top 100 bij elkaar'.

21 is de opvolger van het twee jaar geleden verschenen debuutalbum 19, dat ook een groot verkoopsucces was, maar daarvoor een rustige aanloop nam. De promotiecampagne voor 21 begon vorige week vrijdag in de finale van het populaire tv-programma The Voice Of Holland, waar Adele ondermeer haar single Rolling In The Deep zong. Lees hier het interview dat 3VOOR12 onlangs met Adele had.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12