3VOOR12 Selecteert… Pop Up Animal Kids is nooit te oud voor speelgoed 3VOOR12 Selecteert… Pop Up Animal Kids is nooit te oud voor speelgoed

"We hebben de band gevonden om buiten Nederland te gaan spelen"

, Christiaan Walraven

3VOOR12 Selecteert… Pop Up Animal Kids is nooit te oud voor speelgoed

"We hebben de band gevonden om buiten Nederland te gaan spelen"

Christiaan Walraven ,

Pop Up Animal Kids is deze maand uitgekozen als 3VOOR12 Selecteert…-act. De jonge conservatoriumband speelde al in De Wereld Draait Door, bij Giel en bij 3VOOR12RADIO en staat komende zaterdag op het 3VOOR12 Podium op Noorderslag.

"We hebben de band gevonden om buiten Nederland te gaan spelen"

Pop Up Animal Kids is deze maand uitgekozen als 3VOOR12 Selecteert…-act. De jonge conservatoriumband speelde al in De Wereld Draait Door, bij Giel en bij 3VOOR12RADIO en staat komende zaterdag op het 3VOOR12 Podium op Noorderslag. 3VOOR12 ging op bezoek bij de Haagse band, die bestaat uit zanger/gitarist Tijmen van Wageningen, bassist Laurens ten Berge, drummer Maarten Rijnvis en toetsenist Philip Bouman.

Pop Up Animal Kids bestaat pas anderhalf jaar, maar jullie hebben toch al eerder samengespeeld?
Tijmen van Wageningen: Maarten, Laurens en ik kennen elkaar uit Den Haag. Maarten en ik zijn samen opgegroeid en samen begonnen met muziek maken. Op de middelbare school heb ik Laurens ontmoet. Toen hebben we al bands gehad: Tweak en The Viktors. Op een gegeven moment wilde Maarten naar het conservatorium. Hij vertelde hoe tof de popafdeling aan het conservatorium van Amsterdam was. Een hele praktische en persoonlijke opleiding met veel aandacht voor songwriting. We zijn daar met zijn drieën tegelijk heengegaan en gestopt met de bands. We hebben singer-songwriter dingen gedaan en allerlei kanten van onszelf ontwikkeld waar we nog niet aan toe gekomen waren. Toen hebben we Philip ontmoet, die een jaar lager zat. Aan het eind van die opleiding zijn we tot de conclusie gekomen dat we weer bij elkaar moesten komen. We wilden gewoon weer een rockband beginnen. Met als verschil dat ik zou gaan zingen.

Tweak was een punkrock band. Jullie gaan naar het conservatorium en komen terug met vrolijk gekleurde band die is vernoemd naar een stuk speelgoed. Dat lijkt een hele omslag.
TvW: We rocken qua volume nog steeds behoorlijk hard, maar nu zit er ook meer blues en dat soort dingen in. Dat komt in mijn oren ook hard aan. Je kan ook een akoestisch liedje hebben dat harder is dan een metalband. Vanuit de omgeving waar we opgroeiden was het heel logisch om toen de punkrock kant op te gaan. Maar dat speelgoed, dat vinden we ook gewoon cool. Op de dag dat we deze band gingen oprichten hadden we een oefenruimte gemaakt in een kraakpand. Toen ik ‘s nachts even ging wandelen stond de vuilnis buiten en lag dat apparaat daar, supervet. We zaten al te discussiëren over de naam en we wilden er mee aangeven dat iedereen kind is. Het maakt niet uit hoe oud of jong je bent, je bent nooit te oud om te spelen. Daarnaast wilden we gewoon weer terug naar een oer-ding. Dieren, apen, animal kids. En dan pop up, dat we opduiken. Het maakte gewoon 'sense' dat we dat apparaat die dag vonden. Alles zat in die naam wat we eigenlijk daarvoor al besproken hadden. Dat was heel apart.

En toen zijn jullie je ook als dat stuk speelgoed gaan kleden?
TvW: Het duurde gek genoeg nog een maandje of twee voordat we daar op kwamen, maar dat was een inkoppertje.
Laurens ten Berge: Die kleren trekken de aandacht, dat werkt heel goed.
TvW: En het is een ritueel voor ons, dat we ons voor het optreden gaan omkleden met zijn allen. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12