25 jaar Noorderslag: waar is de staatssecretaris? 25 jaar Noorderslag: waar is de staatssecretaris?

Peter Smidt: "De staatssecretaris had geen plek in zijn agenda"

, Atze de Vrieze

25 jaar Noorderslag: waar is de staatssecretaris?

Peter Smidt: "De staatssecretaris had geen plek in zijn agenda"

Atze de Vrieze ,

Noorderslag viert dit jaar zijn 25-jarig bestaan. Het festival en de conferentie zijn uitgegroeid tot een belangrijke internationale bijeenkomst, waarin alle aspecten van de muziekindustrie aan de orde komen. Maar waar is de man die verantwoordelijk voor is voor het kunstbeleid van de overheid, staatssecretaris Halbe Zijlstra?

Peter Smidt: "De staatssecretaris had geen plek in zijn agenda"

Noorderslag viert dit jaar zijn 25-jarig bestaan. Het festival en de conferentie zijn uitgegroeid tot een belangrijke internationale bijeenkomst, waarin alle aspecten van de muziekindustrie aan de orde komen. Niet in de laatste plaats politiek en beleid, waaronder het heetste hangijzer van de laatste maanden: de BTW-verhoging op concertkaartjes. Maar waar is de man die daar verantwoordelijk voor is, staatssecretaris Halbe Zijlstra?

"We hebben hem uiteraard uitgenodigd", zegt Eurosonic Noorderslag-directeur Peter Smidt. "Pas in een laat stadium hebben we officieel te horen gekregen dat de staatssecretaris geen plek in zijn agenda had. Dat vind ik erg jammer." Eurosonic Noorderslag had graag gezien dat staatssecretaris Zijlstra zijn visie op kunst en cultuur nader zou toelichten. "Het is de laatste jaren gewoonte dat nieuwe ministers of staatssecretarissen dat doen."

De keuze is opvallend. Volgens Smidt zijn ook andere hoge ambtenaren van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap dit jaar niet aanwezig. Directeur-generaal van Kunst en Media Judith Kranendonk was de afgelopen jaren altijd aanwezig. Ook Monique Vogelzang, directeur kunsten, is dit jaar niet aanwezig.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12