VPRO’s Nederpopshow: Arthur Adam en Hit Me TV op afterparty

Reserveer voor opnames en afterparty

Casper Sikkema ,

Reserveer weer voor de opnames van VPRO’s Nederpopshow in TrouwAmsterdam. Woensdag 7 april staan Arthur Adam en Hit Me TV op de afterparty.

Reserveer voor opnames en afterparty

Na het succesvolle feestje voor het vijftigjarige bestaan van de Nederlandse popmuziek vorig jaar, zet de VPRO nu met een serie van acht afleveringen de Nederlandse popmuziek opnieuw in de spotlight. Een bomvol televisieprogramma met als rode draad een muziekquiz moet de Nederlandse muziek de aandacht geven die het verdient. De presentatie is in handen van Eric Corton en naast de quiz komen zowel de nationale mainstream als underground in de vorm van optredens, sessies en reportages ruim aan bod. 

Ook de uitzending van 7 april is weer bomvol nederpop(geschiedenis). In het panel zitten deze week, naast teamcaptains Peter Koelewijn en Peter ter Bos, Nederlands meeste blonde popster Thomas Berge, Monique Klemann, Joost van Bellen en Kim van Daily Bread. De live-artiesten zijn Moke en Waylon, Bart Chabot doet een greep uit het eenarmig archief, en C-mon & Kypski doen het deze week samen met Tjeerd Bomhof (Voicst) en dj DNA (Urban Dance Squad). Na de tv-opnames volgt de afterparty. Hier zullen Arthur Adam en Hit Me TV allebei een live-set spelen.  

Arthur Adam
Arthur Adam scoorde met zijn In A Cabin deelname al in 2007 een Album van de Week. Deze maand verschijnt zijn nieuwe album met de frisse titel Awake. Na een soloperiode heeft Adam zijn oude bandmakkers van The New weer opgetrommeld om hem bij te staan, een prima keuze die de immer intense en mooi gezongen liedjes een pittige injectie geeft. Als vooraanstaand lid van het Amsterdamse Songwriter Guild lijkt Adam na Lucky Fonz III en Leine ook klaar voor een doorbraak naar het grote publiek. 

Hit Me TV
Hit Me TV dook afgelopen september na de tour met het vorige album in het oefenhok. Daar werd in het zweet des aanschijns hard gewerkt aan nieuw, wereldveroverend materiaal. Nog voor de zomer moet daarvan in de vorm van een zomerse single het eerste resultaat te genieten zijn.  Ruim daarvoor biedt 3VOOR12 u volgende week woensdag al de mogelijkheid een opwindend voorproefje van dat nieuw werk te ervaren. Volgens zanger Jaap van Warmenhoven is dat nieuwe werk vooral geiler en vunziger. Een aanbeveling die, laten we eerlijk, om uw aanwezigheid schreeuwt.

Voor de televisieopnames zijn speciaal voor vrienden van 3VOOR12 een beperkt aantal gratis kaarten beschikbaar. Als die op zijn, kan je uiteraard via de website van VPRO’s Nederpopshow nog kaarten a €5,- per stuk te reserveren. De afterparty van de Nederpopshow is sowieso gratis. Je moet hier wel (tijdig) voor reserveren. Ga hiervoor naar de reserveringspagina!

De deuren van TrouwAmsterdam gaan open om 18.30 uur.  De opnames voor de tv-uitzending beginnen om 20.00 uur. Belangrijk: kom op tijd. Laatkomers voor de opname van de uitzending komen er niet meer in. De afterparty (ca. 30 minuten per act) begint om 22.00 uur.

Let op: door te reserveren maar niet te komen, verlies je het recht om voor de volgende opnames te reserveren.