Nederland is danslabel rijker: Instant Replay

Manager en platenbaas Kostijn Egberts begint nieuw label voor dansmuziek en clubbangers

Erik Zwennes ,

Nederland is een danslabel rijker. Kostijn Egberts, artiestenmanager en mede-eigenaar van Magnetron Music, is Instant Replay begonnen. Het label is bedoeld voor de release van echte clubbangers; releases die niet perse hoeven te leiden tot een langspeler.

Manager en platenbaas Kostijn Egberts begint nieuw label voor dansmuziek en clubbangers

Nederland is een danslabel rijker. Kostijn Egberts, artiestenmanager en mede-eigenaar van Magnetron Music, is Instant Replay begonnen. Het label is bedoeld voor de release van echte clubbangers; releases die niet per se hoeven te leiden tot een langspeler. Over enkele weken is de eerste release van het nieuwe project B.R.U.C.E. een samenwerking tussen producer en dj Tom Trago en mc Pepijn Lanen (De Jeugd van Tegenwoordig, Le Le).

Egberts richtte enkele jaren geleden samen met artiest en producer Bas Bron het label Magnetron Music op. Hier komen onder meer de platen van De Jeugd van Tegenwoordig en Le Le uit. Van begin af aan zagen de twee het label als een plek voor liedjes. Na veel uitstel besluit Egberts zijn liefde voor echte dansmuziek en clubbangers een plek te geven door een nieuw label op te richten. "Ik kom uit de club- en dj-cultuur. Jarenlang heb ik niets gedaan met heel toffe clubtracks, ook uit angst voor verbrokkeling. Maar nu is de tijd rijp."

De eerste acts zijn inmiddels getekend. Allereerst dus B.R.U.C.E., daarnaast The Walk and Rogerseventytwo die tegenwoordig als TWR72 door het leven gaan. Beiden hebben ook al een tweede EP klaar liggen. De vijfde release dit jaar komt van (Rimer) Veeman & (Pieter aka Parra) Janssen, het muzikale duo achter Le Le. "Voor elke release wil ik de tijd nemen, dus hiermee zitten we al ruim na de zomer. Ik vind ook niet dat we per se elke zes weken iets uit hoeven te brengen. Kwaliteit blijft gewoon voor kwantiteit gaan," aldus Egberts.

Voor de distributie werkt Egberts met PIAS. Hij wil niet alleen digitaal uitbrengen en is nog op zoek naar een goede perserij voor vinyl. "Denk aan gelimiteerde oplages van 500 stuks op mooi 12" platen." Met (live-)optredens heeft het label niets van doen. "In principe vind ik dat als ik er niets voor doe, dat ik er ook niets aan moet verdienen. Dat is misschien wat ouderwets, maar ik ben natuurlijk ook de manager van bijvoorbeeld Pepijn Lanen en Tom Trago, dus indirect ben ik wel met een groter plaatje bezig."

De eerste boekingen voor B.R.U.C.E. zijn al bevestigd. Eind april zal het duo al voor het eerst live te zien zijn. Toch is Nederland, meer een prettige uitvalsbasis. "Nederland is voor dansmuziek nauwelijks een markt. In Amerika, Zuid-Amerika en Azië ligt heel veel ruimte. Wij zullen onze pijlen dus zeker op die markten richten."