Gratis festival met Kraak & Smaak trekt geen bezoekers Gratis festival met Kraak & Smaak trekt geen bezoekers

“Misschien zijn we te ideologisch”

, Fiona Fortuin

Gratis festival met Kraak & Smaak trekt geen bezoekers

“Misschien zijn we te ideologisch”

Fiona Fortuin ,

Het waren er meer dan 'precies nul', maar dat het Bredaase festival Celebrate The Seasons afgelopen zaterdag verre van een succes was, is duidelijk. En dat met headliner Kraak & Smaak en gratis toegang. “We vinden niet dat we de plank helemaal mis hebben geslagen, we blijven geloven in dit concept. Maar misschien moeten we onze ideologie iets laten varen.”

“Misschien zijn we te ideologisch”

De Pers heeft het bezoekersaantal misschien iets te veel naar beneden afgerond. Volgens de krant kwamen afgelopen zaterdag op een Bredaas lentefeest  'precies nul' mensen af. En dat met Kraak & Smaak als headliner. “Als we Kraak & Smaak in Mezz hadden geprogrammeerd, zou het event zijn uitverkocht”, zegt Rudy van Belkom. Hij is van Celebrate The Seasons, de organisator. Maar het feest vond niet in Mezz plaats, maar op het Edisonplein in de wijk Liniekwartier van de Brabantse stad. De toegang was gratis. Naar verluidt kostte het feest 8.000 euro, deels gesubsidieerd door de gemeente.

“Dat bedrag klopt niet’, zegt hij. “We hebben een stuk minder geld uitgegeven. Maar hoe het toch kan dat het fout is gegaan? Ik weet het niet. Alles zat goed in elkaar. We stonden in alle uitgaansagenda’s, in de krant en op het internet. Met 500 mensen waren we tevreden geweest.”

Celebrate The Seasons is een nieuwe stichting, opgericht om aandacht te geven aan de vier seizoenen, zo legt Belkom uit. “We willen kenbaar maken dat de seizoenen zorgen voor een eigen beleving. Een eerste lentedag is van iedereen, ongeacht leeftijd en afkomst.” Het was de eerste keer dat de stichting een feest op deze schaal organiseerde. Vanuit de maatschappelijke relevantie die de stichting aan het feest koppelde, is bewust voor het multiculturele Liniekwartier gekozen. “Ik zag op internet reacties voorbij komen als ‘wie gaat er ook een feest geven in klein Marokko?’. We willen graag mensen bij elkaar brengen, maar dat is achteraf gezien toch meer een taak van de gemeente.”

Celebrate The Seasons ontvangt ook geld van onder meer Tempo Team en verschillende woningcorporaties. Of zij het initiatief blijven steunen, is onduidelijk. De organisatie zegt dat het financiële gat dat is ontstaan, is te dichten. “We vinden niet dat we de plank helemaal mis hebben geslagen, we blijven geloven in dit concept. Maar misschien moeten we onze ideologie iets laten varen.” De organisatie heeft in elk geval drie maanden te tijd om na te denken over een andere invulling.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12