Robodock na twee jaar stilte terug Robodock na twee jaar stilte terug

“We hadden behoefte aan een adempauze”

, Fiona Fortuin

Robodock na twee jaar stilte terug

“We hadden behoefte aan een adempauze”

Fiona Fortuin ,

Na twee jaar stilte is Robodock terug. Een nieuwe editie staat in de steigers voor september dit jaar. Het festival met het industriële karakter heeft zich in stilte bezonnen op de toekomst: het festival wil zich geen festival meer noemen, zal buiten plaatsvinden en zal zich concentreren op één thema.

“We hadden behoefte aan een adempauze”

In 2008 kon Robodock onverwachts niet doorgaan. Op de locatie op het Amsterdamse NDSM-terrein waar het festival met het industriële karakter zou plaatsvinden, werd asbest ontdekt. Een alternatieve locatie kon op een korte termijn niet worden gevonden. Ook het jaar daarop liet de organisatie niets van zich horen. Tot nu toe. Een nieuwe editie staat in de steigers voor september dit jaar. Wederom op het NDSM-terrein, maar asbest kan ditmaal geen roet in het eten gooien. Ditmaal is gekozen voor een buitenlocatie. 

“We hadden er even de buik vol van”, zo verklaart Corinne de Korver van de publiciteitsafdeling de stilte die volgde op de afgelasting. “Het bleek heel moeilijk te zijn om in 2009 een nieuwe locatie te vinden, waar we op dezelfde schaal door konden gaan. We hoefden ook niet op hulp van de gemeente te rekenen. Daarom werd besloten om een adempauze in te lassen.”

In deze pauze heeft de organisatie zich bezonnen op de toekomst. De uitkomst: Robodock zal nog wel twee dagen duren, maar wil zichzelf geen festival meer noemen.  De Korver: “We hebben gekozen voor een andere vorm. Het wordt niet meer een bont circus met allerlei verborgen hoekjes zoals je van ons gewend bent. De inhoud concentreert zich meer op één thema. Het zal overzichtelijker worden.” Hoewel ze niet meer over het thema en de programmering wil vertellen, kan ze beamen dat muziek een grote rol zal (blijven) spelen.

Het festival is op 24 en 25 september op het NDSM terrein in Amsterdam noord. Ga voor meer informatie naar de site van Robodock.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12