Het Lowlandsgevoel van Moss: “Ook ik heb gehuild tijdens Sigur Ros” Het Lowlandsgevoel van Moss: “Ook ik heb gehuild tijdens Sigur Ros”

Nederlandse artiesten over hun aanstaande optreden in de polder

, Fiona Fortuin

Het Lowlandsgevoel van Moss: “Ook ik heb gehuild tijdens Sigur Ros”

Nederlandse artiesten over hun aanstaande optreden in de polder

Fiona Fortuin ,

Dat The Opposites zin in hebben in Lowlands laten ze duidelijk horen in hun single Crazy Zin In. Maar hoe zit het met de vele andere Nederlandse bands en dj’s die dit jaar op het festival spelen? In de loop naar het festival toe vraagt 3VOOR12 zoveel mogelijk artiesten naar hun Lowlandsgevoel. Finn Kruying van Moss: “Ook ik heb gehuild tijdens Sigur Ros”

Nederlandse artiesten over hun aanstaande optreden in de polder

Na zeven maanden overal zo’n beetje te hebben gespeeld, sloot Moss in juni de Nederlandse tour af in het heiligdom Paradiso. Deze maand bereiden de makers van het succesvolle album Never Be Scared/Don’t Be A Hero zich voor op de grote festivals. Eén daarvan is Lowlands, waar Moss in de Grolsch zal spelen. Drummer Finn: “Die tent is gigantisch, het is haast beangstigend.”

De hoeveelste Lowlands is dit voor je?

“Ik ben één keer naar Lowlands geweest zonder dat ik er hoefde te spelen. Dat is zo’n zeven jaar geleden. Ik wilde altijd al eens naar Lowlands, maar toch kwam het er nooit van. Mijn toenmalige vriendin ging in 2003 met een groep vrienden. Ik besloot mee te gaan. Ik vond het te gek.”

Voor de hoeveelste keer ga je naar Lowlands als artiest?

“Voor de tweede keer. Eén keer eerder was ik er als drummer van Leine, dat was in 2008.” 

Mooiste Lowlands moment:
“Het optreden van Sigur Ros in 2008. Ook ik heb toen gehuild, ja. Het was zo’n perfecte show, dat voelde als een emotionele achtbaan. Nooit eerder heb ik zo op een concert gereageerd.”

Meest vervelende Lowlands moment:
Na een lange stilte: “Poeh, ik denk dat ik dat niet heb. Nee, echt niet.”

Lowlands is je visitekaartje voor een groot publiek, gaan jullie iets speciaals doen?
“We zijn ons bewust dat we geen gevestigde naam zijn, dus dat een show op Lowlands erg belangrijk is. Je wilt daarom iets bijzonders doen, maar je wilt het optreden ook niet overschaduwen met toeters en bellen. De kern moet de band blijven. Op dit moment zoeken we naar een goede balans.”

Met wie zou je een 2-seconden tent op willen zetten?
“De zangeres van Beach House. Ik kan me zo voorstellen dat zij toekijkt hoe ik de tent opzet, met in haar handen een glas wijn en een sigaret. Ze komt op mij over als een meisje dat goed weet wat ze wil. Waarschijnlijk weet ze nog bij een 2-seconden tent de nodige aanwijzigingen te geven.”

Stel je wordt gevraagd voor een dj-set in de Groove Tube, welke plaat zou je zeker draaien?
“Het nummer van Röyksopp met Robyn, The Girl And The Robot. Dat draai ik al de hele week, het zit constant in mijn hoofd.”

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12