3VOOR12 Draait (wk 29): Faberyayo, Baths, Arcade Fire 3VOOR12 Draait (wk 29): Faberyayo, Baths, Arcade Fire

De favorieten van de redactie

, Atze de Vrieze

3VOOR12 Draait (wk 29): Faberyayo, Baths, Arcade Fire

De favorieten van de redactie

Atze de Vrieze ,

3VOOR12 Draait, ook midden in de vakantie. Komkommertijd of niet, we hebben een grote naam als album van de week: Arcade Fire. Verder was de redactie enthousiast over de nieuwe mixtape van Faberyayo en de elektronische popliedjes van Baths.

De favorieten van de redactie

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd’s, tracks, mp3’s of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd - spelers en harde schijven van 3VOOR12.

Luister hier naar 3VOOR12 Draait in audio. Nu ook als podcast en op Spotify. 3VOOR12 is ook op Last.fm en Twitter.

3VOOR12 Album van de Week
Arcade Fire - The Suburbs Universal

3VOOR12 Single van de Week
The Roots - How I Got Over Universal

3FM Megahit
Brandon Flowers - Crossfire Universal


TOP 10:

1. Faberyayo - Het Grote Gedoe (mixtape, release 31/7 Bitterzoet)
"De beste mixtape van het jaar?" (Erik Zwennes)
"Dankzij Faberyayo weer helemaal op de hoogte van het verrot mooie leven van Pepijn Lanen en het taalgebruik van de Amsterdamse scene." (Sander Kerkhof)

2. Baths - Cerulean (Antikon/Konkurrent)
"Het liefste liedje van dit jaar." (Fiona Fortuin)
"Bij Anticon gebracht door Daedelus dus dan weet je wel dat het goed is." (Derek van Winsen)

3. Arcade Fire - The Suburbs (album, Universal)
"The Suburbs is lichter en speelser dan zijn voorganger, en dat komt doordat Win Butler het dichter bij huis gehouden heeft." (Atze de Vrieze)
"Veel lichtvoetiger dan voorganger Neon Bible, en daardoor veel beter." (Bart Snoeren)

4. Wavves - King of the Beach (Bella Union/V2)
"Garageheld van 2010" (Atze de Vrieze)
"Ik zag heel even de schim van mijn held Jay Reatard in de Paradiso bovenzaal." (Erik Zwennes)

5. Menomena - Mines (Barsuk/V2)
"Menomena is zo'n band waar je eigenlijk al niet meer een verrassing van verwachtte." (Erik Zwennes)

6. Joy Orbison & Jackmaster, 24/7 Colors in Trouw Amsterdam
"De nieuwste smaken uit Engeland op een bomvolle vrijdagavond." (Sander Kerkhof)

7. The Count & Sinden ft. The Mystery Jets - After Dark (Single) (Domino/Munich)
"Dat nieuwe album van The Mystery Jets valt eigenlijk een beetje tegen, maar op het album van Count & Sinden stelen ze de show!" (Bart Snoeren)

8. Au Revoir Simone - Another Likely Story (Neon Indian Remix)
"Het kan me geen moer schelen dat dit album al een jaar oud is, de remix is vers!" (Peter Hoogeveen)

9. Eliza Doolittle - Pack It Up (Single) (EMI)
"De nieuwe Lily Allen, maar dan met een soulachtige swing sound." (Bart Snoeren)

10. Pien Feith - I Have Done Nothing
"Pien Feith is mijn vrouwelijke Eddie Vedder." (Fiona Fortuin)


DE LIJSTJES:

DEREK VAN WINSEN DRAAIT:

Baths - Cerulean (Anticon/Konkurrent)
HipHop meets Lo-fi van deze jonge beatmaker uit LA. Vooral Lovely Bloodflow met falsetto zang erin vind ik heel erg tof. Bij Anticon gebracht door Daedelus dus dan weet je wel dat het goed is.

Appelsap Playlist op 22tracks
Om alvast in de stemming te komen voor Appelsap aankomend weekend in het Oosterpark in Amsterdam. Gratis entree met De Jeugd van Tegenwoordig, Clipse, Jayh & Adje, Dimlite vele andere. 

Detroit Grand Pubahs - Numb, Deaf & Dumb

Donkere soulvolle track van de Detroit Grand Pubahs. Is al een maand uit maar blijft een plaat die elke week weer ergens terugkomt. Nu weer in Whitenoise deze week in de remix van Space Djz.


FIONA FORTUIN DRAAIT:

Baths - Cerulean (Antikon/Konkurrent)
Het liefste liedje van dit jaar. Mijn hart is voor Baths.

Pien Feith - I Have Done Nothing
Pien Feith is mijn vrouwelijke Eddie Vedder.

Eddie Vedder - Society

Eddie, mijn vaste waarde in een sterk veranderend landschap, dat veel maar niet alleen om muziek draait. Wat zou ik me eenzaam voelen zonder hem.


PETER HOOGEVEEN DRAAIT:

Converge - Axe to Fall
Ongetwijfeld de heftigste hardcore-plaat van vorig jaar, weer afgestoft omdat collega Fiona Fortuin hem ook hoog had staan in haar jaarlijst, en vandaag haar laatste dag is als 3VOOR12-redactielid. Ook al is hij nog te moeilijk voor velen, is dit toch hun meest "easy-listening"-plaat ooit. En voor mij blijft deze plaat natuurlijk onlosmakelijk verbonden aan Fiona. 

Au Revoir Simone - Another Likely Story (Neon Indian Remix)
Het kan me geen moer schelen dat dit album al een jaar oud is, de remix is vers! De hele week is het m'n oorwurm geweest, en ik krijg zin om m'n ouwe synths weer uit de kelder te halen om dit ook te gaan maken! (en enorm te falen natuurlijk...)

Danforth - Predator
Wie zegt dat Frankrijk geen NewYork-hardcore kan afleveren, is niet wijs. Check de Parijzenaren van Danforth, oké, de clip helpt wel enorm mee, maar de track is ook te bruut voor woorden. Breakdowns mixed met 2-step-hardcore-riffs mixed met rapmetal...echt over de top, maar vies lekker! Check de clip op youtube! 


ATZE DE VRIEZE DRAAIT:

Wavves & Wu live in Paradiso 25-07-2010

Het werd een lange avond in Paradiso zondag, onverwacht en toch ook wel weer een beetje verwacht. Eerst vroeg in de avond Wavves, garageheld van 2010. Met twee oude bandleden van Jay Reatard en daardoor in moordend tempo. Dat ging helaas ten koste van de geweldige riffjes die op de plaat wel staan, maar opwindend was het wel. Daarna, na heel lang wachten, de voltallige Wu Tang Clan. Een beetje chaotisch met zo'n vol podium, maar daardoor wel erg entertaining en met veel power. Het wachten waard.

Grinderman - Heathen Child (single, Mute/PIAS)
Ik had vandaag de eer Nick Cave te spreken over Grinderman 2, een genadeloze, donkere opvolger van het zijproject van drie jaar geleden. Ik vroeg hem of het gerucht klopte dat hij een screenplay voor The Crow schrijft, een nieuwe versie van de duistere film uit 1994. "Ehm, dat is het internet he", zei hij. Na wat aandringen: "Het is nog vroeg, ik weet niet meer zo goed wat het antwoord is dat ik op die vraag moet geven. In elk geval geen 'ja'." Dan die eerste single, een felle song over volwassenwording en het wankelen van het godsbeeld. Killer.

Arcade Fire - The Suburbs (album, Universal)
Het verschil tussen een goede en een interessante plaat: Neon Bible draai ik nooit meer, en ik zou ook niet zo goed weten waarom ik dat zou doen. The Suburbs is lichter en speelser dan zijn voorganger, en dat komt doordat Win Butler het dichter bij huis gehouden heeft. Een sterk, coherent album.


SANDER KERKHOF DRAAIT:

Faberyayo - Het Grote Gedoe (mixtape, release 31/7 Bitterzoet)
"Dankzij Faberyayo weer helemaal op de hoogte van het verrot mooie leven van Pepijn Lanen en het taalgebruik van de Amsterdamse scene. Op de koop toe een stuk of vier nieuwe Nederlandse klassiekers in wording : Uniform, Miss Piggy (met Willem van The Opposites), Solonaise en de zomerse disco-hit Papa Wil Liever In Een Puber Glijen. #whatelse?"

Joy Orbison & Jackmaster, 24/7 Colors in Trouw Amsterdam
De nieuwste smaken uit Engeland op een bomvolle vrijdagavond. Prima sfeer en fijn brede sets van Joy 'Hyph Mango' Orbison en maatje Jack Master. Die laatste trouwens een betere party dj. Joy Orbison ook op Lowlands, Jack Master in oktober op Amsterdam Dance Event.

Azari & III - Reckless For Your Love (Tensnake)
Tensnake's Coma Cat is 1 van mijn absolute zwoele disco zomerhits, maar wat ze hier doen met Azari & III  gaat totaal de nineties kant op. C&C Music Factory samples, tamboerijntjes, housepianola's en breakbeats galore. Voor je zomerse BBQ blockparty.


ERIK ZWENNES DRAAIT:

Faberyayo - Het Grote Gedoe (mixtape, Patta/Top Notch)
Pepijn doet wel hoor. Ik dacht dat Het Grote Gedoe zijn ultieme Lil' Wayne ode zou worden, maar hij gaat gewoonrustig enorm veel kanten op. Tussen neus en schaamlippen nog gewoon een hitje gooien met Papa (wil lekker in een puber glijen), eindelijk dat gedicht voordragen, skieen met de Ski-up Gang en verwoorden hoe het slecht gaan in een club nu echt smaakt. De beste mixtape van het jaar?

Menomena - Mines (Barsuk/V2)
Menomena is zo'n band waar je eigenlijk al niet meer een verrassing van verwachtte. Maar daar is het dan ook een verrassing voor. Wat een geweldig album is Mines. Ga het alsjeblieft luisteren op de Luisterpaal.
 
Wavves - King of the Beach (Bella Union/V2)
Over de plaat heb ik mijn zegje kunnen doen, maar live waren de drie mafkezen ook al zo goed. Ik zag heel even de schim van mijn held Jay Reatard in de Paradiso bovenzaal. En daarna in 1 sessie door naar de Grote Zaal waar Wu-Tang het volledig waar maakten. Topavond.


BART SNOEREN DRAAIT:

Arcade Fire - The Suburbs (Universal)
veel lichtvoetiger dan voorganger Neon Bible, en daardoor veel beter. Wederom een erg sterk album, waarmee Arcade Fire zich definitief als blijvertje op de kaart zet.

Eliza Doolittle - Pack It Up (Single) (EMI)
De nieuwe Lily Allen, maar dan met een soulachtige swing sound.

The Count & Sinden ft. The Mystery Jets - After Dark (Single) (Domino/Munich)
Dat nieuwe album van The Mystery Jets valt eigenlijk een beetje tegen, maar op het album van Count & Sinden stelen ze de show!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12