Makam in februari voor optreden naar Jeruzalem Makam in februari voor optreden naar Jeruzalem

Producer brengt na de zomer album uit

, Fiona Fortuin

Makam in februari voor optreden naar Jeruzalem

Producer brengt na de zomer album uit

Fiona Fortuin ,

Je hoort het niet vaak dat Nederlandse dj's en producers voor een optreden naar Israël gaan. De Amsterdamse producer Makam heeft er wel één in zijn agenda staan. Volgende maand reist hij er naartoe, voor een optreden in Jeruzalem. Lang zal hij daar niet blijven. "Thuis wacht er werk op me, na de zomer moet er een album van me uitkomen."

Producer brengt na de zomer album uit

Je hoort het niet vaak dat Nederlandse dj's en producers voor een optreden naar Israël gaan. De Amsterdamse producer Makam heeft er wel één in zijn agenda staan. Volgende maand reist hij er naartoe, voor een optreden in Jeruzalem. Een optreden in Tel Aviv zit in de koker.

Het optreden maakt onderdeel uit van een Sushitech avond, het label waar Makam tot nu toe twee EP´s op heeft uitgebracht. “Labeleigenaar Yossi Amoyal heeft Israëlische wortels. Ik geloof dat wat ik doe hem wel goed bevalt. Ik heb begrepen dat de mensen daar behoorlijk uit hun plaat gaan, maar teveel verwachtingen wil ik niet hebben.”

Lang is Guy Blanken, de 23-jarige Amsterdammer die schuilgaat achter Makam, niet van plan te blijven. “Een vakantie wordt er niet aan vastgekoppeld, er is thuis genoeg werk te verrichten.” De producer is namelijk bezig aan zijn debuutalbum, welke hij na de zomer hoopt uit te brengen. “Het album moet ook op Sushitech uitkomen. Ik kan wel honderd EP’s uitbrengen, maar een album is toch anders. Alleen nieuw materiaal komt er op te staan en de muziek zal breder gaan dan alleen house. Ik heb nu zo’n 60% procent af. Zolang ik zelf blij ben met het resultaat, dan is het goed. Ik denk dat ik mijn eigen grootste criticus ben.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12