Steen maakt nieuwe plaat: De Vader

Opvolger Muziek Voor Je Moeder in studio Shockmount

Erik Zwennes ,

Rapper Steen is op dit moment druk met de opnames van zijn nieuwe album. In de studio van Shockmount wordt gewerkt aan de opvolger van Muziek Voor Je Moeder. Steen wil er nog niet veel over kwijt. Hij geeft al wel de titel: De Vader. Eerst verschijnt een plaat die voortkomt uit een samenwerking tussen Steen en rapformatie Nul7Negen.

Opvolger Muziek Voor Je Moeder in studio Shockmount

Rapper Steen is op dit moment druk met de opnames van zijn nieuwe album. In de studio van Shockmount wordt gewerkt aan de opvolger van Muziek Voor Je Moeder. Steen wil er nog niet veel over kwijt. Hij geeft al wel de titel: De Vader. “Het wordt mijn nieuwe alias. Het concept beweegt zich rondom ‘Vader’s aftakeling’.”

Shockmount heeft het grootste gedeelte van de beats geproduceerd. Op De Vader zullen enkele, nog geheime, features komen. “Het zullen vrij ongewone bijdragen worden, dat kan ik je wel vertellen.” Steen is sinds Muziek Voor Je Moeder bezig met de opvolger en vertelt dat de opvolger meer een geheel moet worden. “De Vader zal sterker op één concept concentreren.”

Ondanks dat er bij Muziek Voor Je Moeder nog bijna sprake was van een release bij Top Notch, gaat ook De Vader weer bij het eigen label Infected Records uitkomen. “Ik heb geen behoefte meer om het bij Top Notch uit te brengen. We doen dingen nu al een tijdje zelf en dat gaat erg lekker.”

Het eerstvolgende wapenfeit van Steen is een samenwerking met rapformatie Nul7Negen uit Zoetermeer. Nul7Negen is de groep van mc Spinal met wie Steen twee Kadaverrap-platen heeft gemaakt. Steen laat weten dat een derde Kadaverrap op de plank ligt, maar dat Spinal eerst met een soloalbum komt. Ook deze plaat zal uitkomen bij Infected. De samenwerking tussen Steen en Nul7Negen bestaat uit 12 tracks en zal eind februari of begin maart verschijnen.