Autoschade bij Dio video zorgt voor grote financiele problemen Opslaan Als Autoschade bij Dio video zorgt voor grote financiele problemen Opslaan Als

Videoclipmakers organiseren benefiet voor zichzelf

, Sander Kerkhof

Autoschade bij Dio video zorgt voor grote financiele problemen Opslaan Als

Videoclipmakers organiseren benefiet voor zichzelf

Sander Kerkhof ,

Eind 2009 rijdt een stuntman een oude Amerikaanse auto in de vernieling bij de shoot van de Cool video van Dio ft. Jayh Een jaar later blijkt dat Opslaan Als, het bureau dat de videclip geeft gemaakt, opdraait voor de kosten van de schade. Een groot probleem voor het kleine bedrijf dat clips maakte voor onder meer Lucky Fonz III, De Jeugd van Tegenwoordig en The Opposites.

Videoclipmakers organiseren benefiet voor zichzelf

Eind 2009 rijdt een stuntman een oude Amerikaanse auto in de vernieling bij de shoot van de Cool video van Dio ft. Jayh. Een jaar later blijkt dat Opslaan Als, het bureau dat de videclip geeft gemaakt, opdraait voor de kosten van de schade. Een groot probleem voor het kleine bedrijf dat clips maakte voor onder meer Lucky Fonz III, De Jeugd van Tegenwoordig en The Opposites.

“Geld dat we niet hebben”, aldus Kevin Boitelle van Opslaan Als maandagavond op Twitter. “Dus tenzij je wilt dat we failliet gaan kom je de 17e als een malle met ons partyen in de Bitterzoet.”

Boitelle’s zakenpartner Sander van Driel licht toe: “We hadden een auto van een vriend van mij geleend voor de clip van Dio, zo’n mooie oldtimer. Hij vond het natuurlijk prachtig dat zijn groene trots in de video zou komen.” De opnamen voor de clip vonden plaats in het centrum van Maastricht. “We hadden een stuntman ingehuurd, maar wilden de stunts tot een minimum beperken. Halverwege de middag begon het ineens te miezeren en tijdens een repetitie slipte de wagen over de natte keien en kwam tot stilstand tegen een paal.”

De schade bedraagt op z’n minst 5000 euro en Opslaan Als bleek niet verzekerd. “Ik had de auto geleend en er iemand anders in laten rijden. De stuntman voelde zich superschuldig, maar kon door deze constructie ook niet verantwoordelijk gesteld worden. Hij heeft wel gezegd dat hij een keer gratis een dag komt werken.”

Opslaan Als komt dus financieel in grote problemen, de mogelijke oplossing is een benefietavond met artiesten voor wie ze door de jaren heen clips maakten. “We zijn een V.O.F. met zijn tweetjes en dan is dit een flink bedrag. Met het hele videoclipgebeuren in Nederland is niet zo veel geld te verdienen. We zijn ook ambiteus, stoppen er vaak extra tijd en moeite in om een mooi product te maken en veel artiesten hebben dat gemerkt. Met veel van die gasten is een vriendschap ontstaan en ze zeiden eigenlijk allemaal meteen volmondig ja.”

De line-up voor het benefiet op 17 december in de Amsterdamse Bitterzoet is daarom indrukwekkend, met namen als Spacekees, Jiggy Dje, Kleine Jay & Cartes, SirOJ en Polski. Op de flyer staat bovendien dat ‘(bijna) alle TopNotch artiesten waar ‘Opslaan Als’ ooit een clip voor deed!’ ook komen. “Maar die mochten niet op de flyer in verband met het 15 Jaar TopNotch feest, eind december in de Melkweg.“

Opslaan Als was eerder dit jaar te gast in Afzien?!. Bekijk hier nog eens uitzending.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12