Moke wil best met Nu.nl voetballen Moke wil best met Nu.nl voetballen

Phil Tilli: “Ik was op de Mookerheide”

, Atze de Vrieze

Moke wil best met Nu.nl voetballen

Phil Tilli: “Ik was op de Mookerheide”

Atze de Vrieze ,

Kleine rel gisteren op internet: de Amsterdamse band Moke zou Nu.nl boycotten, omdat het medium een vernietigende recensie wijdde aan het nieuwe album The Long And Dangerous Sea. "Het was een miscommunicatie", zegt gitarist Phil Tilli. "Ik was me van geen kwaad bewust."

Phil Tilli: “Ik was op de Mookerheide”

Kleine rel gisteren op internet: HP de Tijd meldde dat de Amsterdamse band Moke Nu.nl zou boycotten, omdat het medium een vernietigende recensie wijdde aan het nieuwe album The Long And Dangerous Sea. Gitarist Phil Tilli zou maandagochtend meedoen aan het item Doelpunt van de Week, waarin kinderen onder leiding van een bekende Nederlander het mooiste voetbaldoelpunt van het afgelopen weekend naspelen. “Volgens de manager van Moke kon de band best tegen een stootje, maar ging deze recensie te ver”, zegt Nu.nl redactiechef Wieland van Dijk.

Volgens Phil Tilli zit de vork heel anders in de steel. “Het was een miscommunicatie. Ik was me van geen kwaad bewust. Een tijdje geleden ben ik gevraagd om aan dit item mee te werken. Dat leek me leuk, voetballen met kinderen. Maar mij is door mijn management nooit verteld dat ik deze week verwacht werd. Ik was een weekendje weg met mijn meisje, grappig genoeg liep ik op de Mookerheide. Karin, de assistent van onze manager, was kennelijk wat geïrriteerd door de recensie op Nu.nl, maar dat was niet de reden dat ik moest afzeggen. Moke boycot Nu.nl niet.”

Het lijkt erop dat Moke met de release van het nieuwe album meer haters heeft gekregen. Het album kreeg goede recensies, maar er zijn ook mensen die zich tegen de band afzetten. Nico Dijkshoorn schreef een negatieve column over de band – ook op Nu.nl – en op Twitter laten sommige mensen zich laatdunkend uit over de strakke pakken en de gelikte commercial die de band maakte voor een groot biermerk. “Die kritiek is niet nieuw voor ons. Vanaf het begin heeft onze band bij mensen wrevel opgeroepen. Ik heb dat nooit zo goed begrepen, maar het maakt me niet echt uit. Wij doen alleen maar ons best om een zo goed mogelijke band te zijn. Voor elke tien mensen die enthousiast zijn, zullen er vijf zijn die het niks vinden.”

Een negatieve recensie is volgens Tilli geen aanleiding om een medium te ontwijken. “Als we niet tegen kritiek konden, hadden we een ander vak moeten kiezen. Wij zitten niet in dit vak om vijanden te maken. Wij doen dit omdat we het leuk vinden. Het is jammer dat het meteen zo’n rel geworden is, maar dat is de kracht van het internet.”

Hamvraag: gaat dat potje voetbal er nog van komen? “Hij is van harte welkom”, zegt Wieland van Dijk. “Wat mij betreft prima”, zegt ook Tilli. “Maar dan moet ik na het voetballen met die kinderen degene die dit hele verhaal naar buiten gebracht heeft natuurlijk wel nog even poorten. Ik waarschuw maar vast: bij de VV Ter Leede in Sassenheim stond ik door mijn harde pegel beken als Het Kanon.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12