3VOOR12AWARD: Nuno dos Santos houdt pleidooi voor Martyn 3VOOR12AWARD: Nuno dos Santos houdt pleidooi voor Martyn

"Dit album moet dé plaat zijn"

, Tomas Delsing

3VOOR12AWARD: Nuno dos Santos houdt pleidooi voor Martyn

"Dit album moet dé plaat zijn"

Tomas Delsing ,

10 september wordt voor de vijfde keer de 3VOOR12AWARD uitgereikt. Een aantal prominenten houdt in 3VOOR12RADIO bij Eric Corton een pleidooi voor een van de genomineerden. Vandaag de laatste: Nuno Dos Santos over Martyn.

"Dit album moet dé plaat zijn"

10 september wordt voor de vijfde keer de 3VOOR12AWARD uitgereikt. Twaalf albums zijn in de race om uitgeroepen te worden tot beste Nederlandse album van het afgelopen jaar. Een aantal prominenten houdt in 3VOOR12RADIO bij Eric Corton een pleidooi voor een van de genomineerden. Hekkensluiter Nuno dos Santos legt uit waarom Martyn moet winnen.

"Het album van Martyn, The Great Lenghts, moet de plaat zijn omdat Martyn een uniek geluid heeft. Eigenlijk weet ik niet precies wat 'ie doet: is het breaks, two-step, dubstep, elektronica, techno? Hij noemt het zelf in interviews 'Martyn-muziek' en daar ben ik fan van, al vanaf zijn eerste releases!

Wat ook bijzonder is: dit is eigenlijk nog nooit gebeurd in Nederland, een elektronica-album met zo’n gevarieerde sound. Dat is best uniek. Het werd wereldwijd dan ook heel snel opgepikt.

Ik draai ‘m ook in mijn eigen sets: het album is zeer gevarieerd en dat probeer ik ook in mijn sets te doen. Ik kan er alle kanten mee op!"

Niet eens met de keuze van Nuno dos Santos? Laat dan maar weten wat volgens jou de beste plaat van het afgelopen jaar is. En wel hier.

De 3VOOR12AWARD wordt donderdag 10 september uitgereikt in Desmet Studio's in Amsterdam en wordt live uitgezonden op 3FM, in 3VOOR12RADIO van 22.00 tot 01.00 uur.

Alles over de 3VOOR12AWARD kun je lezen op onze speciale 3VOOR12AWARD site.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12