Bezoekers tippen: London Calling 2009/2 Bezoekers tippen: London Calling 2009/2

Bombay Bicycle Club, Johnny Foreigner, Wild Beats

, Atze de Vrieze

Bezoekers tippen: London Calling 2009/2

Bombay Bicycle Club, Johnny Foreigner, Wild Beats

Atze de Vrieze ,

Het leukste van London Calling is dat het een publiek trekt dat gretig is en nieuwe muziek wil ontdekken. Een beetje London Calling bezoeker bereidt zich dan ook goed voor. 3VOOR12 vroeg vijf twitterende bezoekers naar hun tips voor het weekend. "Ik ga ik in elk geval vroeg. Florence & the Machine speelde drie edities geleden ook al om zeven uur in een half lege bovenzaal, en die had ik echt niet willen missen."

Bombay Bicycle Club, Johnny Foreigner, Wild Beats

Het leukste van London Calling is dat het een publiek trekt dat gretig is en nieuwe muziek wil ontdekken. Elke editie staan er weer een paar bands tussen die je een jaar later in uitverkochte zalen terug ziet. Een beetje London Calling bezoeker bereidt zich dan ook goed voor. 3VOOR12 vroeg vijf twitterende bezoekers naar hun tips voor het weekend. "Ik ga ik in elk geval vroeg. Florence & the Machine speelde drie edities geleden ook al om zeven uur in een half lege bovenzaal, en die had ik echt niet willen missen."

Rosanne Eijzinga (15)
Wanneer ga je?
Alleen de zaterdag.
Ben je een vaste bezoeker? Nee, dit is mijn eerste keer. Een vriendin van me is heel enthousiast.
Wat wil je absoluut niet missen? Bombay Bicycle Club. Ik zit op Last.fm, en dan worden je dingen aangeraden op basis van wat je luistert. Ik luister veel naar bands als The Maccabees. Bombay Bicycle Club maakt liedjes die blijven hangen, maar die toch niet standaard zijn. Ik wil ook graag Jack Peñate zien. Daar tussen speelt ook nog Grammatics, maar ik weet niet of het handig is om dan van de grote naar de kleine zaal heen en weer te lopen. Ik wil wel proberen vooraan te staan.

Paulien Hijman (18)
Wanneer ga je?
Alleen op vrijdag.
Ben je een vaste bezoeker? Sinds 2006 ben ik elke editie geweest.
Wat wil je absoluut niet missen? Johnny Foreigner. Die hebben er al eerder gestaan, maar toen heb ik ze gemist. Ze hebben net een nieuw album uit, dat een beetje in de lijn van Los Campesinos! ligt. Verder ben ik benieuwd naar Alberta Cross. Dat is niet zo’n typische London Calling band, maar de laatste tijd luister ik meer naar folk. Bombay Bicycle Club op de zaterdag had ik ook wel willen zien. De vorige keer vond ik ze heel saai, maar inmiddels hebben ze een goed album uit.

Tom Bouwman (18)
Wanneer ga je?
Beide dagen.
Ben je een vaste bezoeker? Dit is mijn vijfde keer.
Wat wil je absoluut niet missen? Johnny Foreigner. Ze staan gelukkig weer in de kleine zaal, net als de vorige keer. Toen speelden ze heel laat, maar iedereen die er nog was ging volledig uit zijn dak. Op plaat ken ik ze eigenlijk nauwelijks, maar live gaat die band er 100% voor. Ik ben ook benieuwd naar Bombay Bicycle Club. Ik was de vorige keer wel door ze overtuigd, maar ik was een van de weinigen. Esser had wat mij betreft niet terug hoeven komen. Dat vond ik de vorige keer slapjes. Wel ben ik benieuwd naar We Were Promised Jetpacks. Stoere indie Britpop.

Leona Gums (22)
Wanneer ga je?
Beide dagen.
Ben je een vaste bezoeker? Ik denk dat dit mijn vierde keer is. Mijn eerste keer was met Klaxons, dat was helemaal geweldig.
Wat wil je absoluut niet missen? Wild Beasts, die heb ik de vorige keer gemist en terug gezien op 3VOOR12TV. Toen had ik spijt. Ze hebben twee zangers, waarvan er één heel hoog zingt. Je komt er echt door in een droomwereld, maar de teksten zijn dan weer verrassend seksueel getint. Johnny Foreigner heb ik wel de vorige keer gezien, om een uur of twee ’s nachts. De sfeer was heel goed en de band had er zelf ook erg veel zin in.

Jaap Heemskerk (36)
Wanneer ga je? Alleen de zaterdag.
Ben je een vaste bezoeker? Ik ga sinds de jaren negentig, bijna elke editie. Wat in al die jaren indruk heeft gemaakt? Blood Red Shoes, de eerste keer in de bovenzaal.
Wat wil je absoluut niet missen? Bombay Bicycle Club viel me de vorige keer tegen, maar hun album is zo goed dat ik ze graag een herkansing geef. Wild Beasts, met die vreemde falset en heel veel percussie, vind ik een spannende band. Van de echt onbekenden ben ik het meest nieuwsgierig naar Violens, een band uit Amerika die als ik het goed heb al in het voorprogramma van MGMT en Yeasayer heeft gespeeld. Ik ga ik in elk geval vroeg. Florence & the Machine speelde drie edities geleden ook al om zeven uur in een half lege bovenzaal, en die had ik echt niet willen missen.

3VOOR12 doet uitgebried verslag van London Calling. De speciale festivalsite vind je hier. Bereid je voor met de speciale London Calling Luisterpaal. Wat zijn jouw favorieten? Post ze onder het artikel!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12