Hiphop acts op SXSW mede mogelijk gemaakt door Provincie Utrecht Hiphop acts op SXSW mede mogelijk gemaakt door Provincie Utrecht

In Stereo en Arts the Beatdoctor in volle bezetting naar Texas

, Fiona Fortuin

Hiphop acts op SXSW mede mogelijk gemaakt door Provincie Utrecht

In Stereo en Arts the Beatdoctor in volle bezetting naar Texas

Fiona Fortuin ,

Wel een uitnodiging voor SXSW, maar geen geld. Je krijgt het niet van MCN, een benefietavond levert te weinig op. Je sprokkelt je spaargeld bij elkaar, kunt net een ticket betalen, maar niet voor iedereen. En dan komt de redder in nood: de provincie Utrecht. Dankzij een donatie kunnen In Stereo en Arts the Beatdoctor in volwaardige bezetting naar Texas. “Ze vinden ons een investering waard.”

In Stereo en Arts the Beatdoctor in volle bezetting naar Texas

Een uitnodiging voor het SXSW festival was er al, alleen het geld niet. En dan kom je niet ver, zeker als het festival in Texas, Amerika, is. De Utrechtse hiphop acts In Stereo en Arts the Beatdoctor deden er alles aan om toch dat geld voor een vliegticket te kunnen betalen. Een allereerste, logische stap was MCN, dat bands in dit soort gevallen financiële steun biedt. Maar voor deze twee klonk een nee. Dan maar een benefietavond, maar ook dat leverde niet genoeg op.

Dankzij de provincie Utrecht kunnen de twee acts nu alsnog ten volste uit gaan pakken in Texas. Het festival start over een paar dagen. “Het was erg, erg last-minute”, vertelt PerCeptie van In Stereo. “De provincie vindt het zo’n goed initiatief, dat ze het aanvullende bedrag willen doneren. We zouden sowieso gaan, maar dan in afgeslankte vorm. Nu kunnen we in volwaardige bezetting naar toe.”

En dat is precies wat je op SXSW wil doen, alles geven wat je in hebt. Na aardig wat potjes zonder succes te hebben aangesproken, zorgt Utrecht er alsnog voor dat dit mogelijk is. PerCeptie: “Utrecht is aan het klappen, er is een revolutie gaande. De provincie ziet dit als kans om een spin-off te creëren, ze vinden ons een investering waard. We gaan naar SXSW toe om de Utrechtse sound te verspreiden.” 

De kans op doorbreken is nihil, dat weten In Stereo en Arts the Beatdoctor ook. Het is vooral veel spelen en hopen dat je door een paar man wordt opgemerkt. Aanstaande zaterdag 14 maart stijgen ze op vanaf Schiphol, diezelfde avond nog hebben ze hun eerste gig, waarna er nog een stuk of vijf volgen, verspreid over de week. “En daar willen we nog een paar optredens fiksen. Voor ons is het goed om zo’n tour mee te maken. We willen druk voelen en ervaren hoe het is om buiten je vaste kring de muziek te beleven. Dit is een ideale kans om een stap verder te komen.” 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12