Zanger The Ex stopt na 29 jaar Zanger The Ex stopt na 29 jaar

Arnold de Boer (Zea) nieuw bandlid

, Erik Zwennes

Zanger The Ex stopt na 29 jaar

Arnold de Boer (Zea) nieuw bandlid

Erik Zwennes ,

Zanger Jos Kley alias G.W. Sok van de Amsterdamse band The Ex houdt er mee op. Na 29 jaar is het genoeg geweest. Arnold de Boer van Zea zal hem vervangen in het 25e jubileumjaar.

Arnold de Boer (Zea) nieuw bandlid

Na 29 jaar en 1371 optredens houdt zanger Jos Kley alias G.W. Sok van de Amsterdamse band The Ex er mee op. Op de site van de vermaarde punkband is een korte persverklaring gegeven. Hierin geeft Sok aan dat hij na een lange periode van twijfel en discussies tot de conclusie is gekomen niet meer het enthousiasme op weet te brengen voor een volledige inzet. Hij wil zich meer richten op schrijven en zijn grafisch ontwerp. Wel hoopt Sok betrokken te blijven bij The Ex. In welke vorm is nog niet duidelijk.

Sok heeft het besluit genomen in het jaar dat de band zijn dertig jarige jubileum viert. Voor de aankomende tournee hebben de overige bandleden Arnold de Boer van Zea gevraagd, ‘al jaren een van onze favoriete muzikanten.’ Tijdens de tour in het kader van de vijfentwintigste verjaardag van de band speelde De Boer al met The Ex en vorig jaar werden er enkele shows met hem gedaan in Ethiopië. De Boer zal samples, beats, gitaar en vocalen voor zijn rekening nemen. Het bericht sluit af met de woorden: ‘zonder twijfel zal dit een spannend nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van The Ex worden.’

G.W. Sok was niet bereikbaar voor commentaar.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12