Marcel Brand, voorman Club Diana, overleden

“Voordat iemand kon vermoeden hoe donker het voor hem was geworden, heeft hij besloten een einde te maken aan zijn leven”

Erik Zwennes ,

Op zondagmiddag 25 januari is Marcel Brand overleden. De zanger/gitarist van de indieband Club Diana en ex-Indian Summer heeft een einde gemaakt aan zijn leven.

“Voordat iemand kon vermoeden hoe donker het voor hem was geworden, heeft hij besloten een einde te maken aan zijn leven”

Op zondagmiddag 25 januari is onverwacht een eind gekomen aan het leven van Marcel Brand. Marcel was zanger/gitarist van de indieband Club Diana. Daarnaast was hij gastheer van Wellerlo-fi; een piepklein midzomernacht festival, gemeenteraadslid in de Limburgse gemeente Bergen, all round entrepeneur, echtgenoot en vader van drie kleine kinderen.

In een zojuist uitgevaardigde verklaring zeggen zijn bandleden het volgende:

Marcel was een bevlogen man die zijn tomeloze energie koppelde aan idealen en creativiteit. Dat maakte hem tot een markante en gewaardeerde kracht in zowel de lokale- als de muziekgemeenschap. Soms echter kon hij zichzelf en zijn omgeving met diezelfde energie danig in de weg zitten. De laatste week gebeurde dit op een manier die zijn naasten niet van hem kenden. Marcel werd in enkele dagen totaal onbereikbaar voor zijn omgeving. Nog voordat iemand maar kon vermoeden hoe donker het voor hem was geworden, heeft hij besloten een einde te maken aan zijn leven.
 
We herinneren Marcel als de charismatische gastheer van zijn eigen jaarlijkse wellerlo-fi. Een piepklein midzomernacht festivalletje waarbij de BBQ net zo belangrijk was als de uitstekende line up van de bands. Marcel was dan zorgzaam, geestig en door bijna niemand te stoppen of te sturen. We herinneren hem ook als de frontman met wie geen afspraak te maken was over de set, maar die jaarlijks, samen met zijn band, een handvol popliedjes schreef waar iedere band een puntje aan kon zuigen.


Marcel maakte eind jaren '80 naam als zanger/gitarist van de Nijmeegse country-rock band Indian Summer. Na het uiteenvallen van deze band, werd hij de frontman van Club Diana. Met deze band maakte hij tussen 1995 en 2009 vijf albums. Het zesde, genaamd Brand, zou één dezer dagen verschijnen. Vorig jaar maakte hij met Club Diana een album met Gospel traditionals, onder de naam The Nephew Brothers.
 
Marcel Brand is 43 jaar geworden. Hij laat een vrouw en drie kinderen achter.