De Hollandse Nieuwe Awkward I De Hollandse Nieuwe Awkward I

....wordt vervelend als hij geen muziek kan maken

, Renee Hartog

De Hollandse Nieuwe Awkward I

....wordt vervelend als hij geen muziek kan maken

Renee Hartog ,

Awkward I begon als persoonlijk projectje van Djurre de Haan. Inmiddels is daar bijna een cd en een vierkoppige band. "Ik moet nu eenmaal gewoon muziek maken."

....wordt vervelend als hij geen muziek kan maken

De Hollandse Nieuwe van deze week is Awkward I, de inmiddels vierkoppige band rondom Djurre de Haan, singer/songwriter en bassist van Alamo Racetrack .We belden met Djurre in de uitzending van Dubbel Check.

 
WIE OF WAT IS AWKWARD I?

"Awkward I is een aantal jaar geleden begonnen als project. Het zijn mijn liedjes. Het afgelopen jaar heb ik samen met Diederik Nomden een cd opgenomen. En nu zijn we inmiddels een band, met z’n vieren: Diederik en ik, Jelte van Andel en Asta Kat. Op Eurosonic en de Noorderslag borrel hebben we onze eerste drie optredens gehad. En ja, het ging heel goed, het was echt heel leuk. Ik ben er heel blij mee dat we eindelijk met z’n vieren een soort van vorm hebben gevonden waarin alle laagjes die in de muziek zitten ook live te horen zijn.”

3VOOR12OORDEEL:

‘Awkward I is een Awkward Department Of Eagles on an Alamo Race Track.’

“Nou, dat zijn twee associaties waar ik me wel in kan vinden. Ik heb toevallig net de hele ochtend Department of Eagles zitten draaien. Ik kan daar heel goed mee leven.”

 KEUZES:
 
PAULUSMA OF AWKWARD I?

"Oh, ik denk dat jullie mij nu verwarren met David. Hij speelt toetsen in Paulusma, niet ik. Maar ik snap dat wel. Hij was vroeger de bassist van Alamo Race Track, ik heb hem vervangen. Tsja, dan moet ik toch voor mezelf kiezen. Ik draag Paulusma een warm hart toe. Waarom? Oh god, ja, het is een goede kennis, maar ik ben de meeste tijd van de week met mijn project bezig en dus moet ik daar dan ook voor kiezen.”

ALAMO OF AWKWARD I?

"Ik vind het heel erg leuk om met Len, Ralph, Guy te spelen en dat wil ik graag blijven doen. Maar ik moet nu eenmaal ook mijn eigen liedjes spelen, dat gaat niet anders. Ik word anders ongelukkig, zeg maar. Maar ik kan het heel goed combineren, zo is inmiddels gebleken, het spelen in twee bands."

BEROEMD OF GELIEFD?

"Geliefd, dat is belangrijker. Iedereen is wel een beetje ijdel, ook ik. Dus ik wil mezelf wel een beetje bewijzen. Maar Iedereen is wel een beetje ijdel, ook ik. Dus ik wil mezelf wel een beetje bewijzen.

Maar ik moet nu eenmaal gewoon muziek maken. Als ik dat niet doe word ik een beetje vervelend mannetje. Haha. Dan word ik jaloers op iedereen die dat wel doet,dan komt m’n ego in de knel denk ik. Het is ook zoiets van: wat doe je het liefst de hele week? Je moet iets doen wat je behaagt, het leven is zo voorbij."

WAT IS JULLIE EERSTVOLGENDE OPTREDEN EN WAAROM MOETEN WE AWKWARD I LIVE GAAN ZIEN?

"In februari en maart spelen we in de Nieuwe Anita in Amsterdam. En half maart gaan we naar de VS, dan spelen we op South by Southwest. En waarom je Awkward I moet zien? Gewoon, omdat we een ontzettend leuk nieuw bandje zijn.”

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12