’t Paard van Troje hangt boete 10.000 euro boven hoofd ’t Paard van Troje hangt boete 10.000 euro boven hoofd

“We hebben een groen bord vervangen door een groen bord”

, Fiona Fortuin

’t Paard van Troje hangt boete 10.000 euro boven hoofd

“We hebben een groen bord vervangen door een groen bord”

Fiona Fortuin ,

Door het vervangen van een reclamebord, hangt Haags poppodium ’t Paard van Troje nu een boete van 10.000 euro boven het hoofd. De gemeente spreekt van een illegale bouwactiviteit. ’t Paard legt uit: “We hebben één groen bord vervangen door een ander groen bord.”

“We hebben een groen bord vervangen door een groen bord”

Enige tijd gelegen ontving ’t Paard van Troje een brief van de gemeente, waarin zij het poppodium oproept het reclamebord aan de gevel zo snel mogelijk te verwijderen. Gebeurt dit niet, dan voelt de gemeente zich genoodzaakt een dwangsom op te leggen van maar liefst 10.000 euro.

Het gaat om het reclamebord van Heineken dat de plek van een Grolsch bord heeft ingenomen. ’t Paard directeur Jeroen van de Wiel: “Eén groen bord is vervangen door een ander groen bord. Je gaat er niet vanuit dat je voor zoiets een vergunning moet aanvragen. En dan krijg je zo´n brief. Het is een non-onderwerp, we kunnen onze tijd wel beter gebruiken.”

Het bord hangt er dan ook nog. Van de Wiel heeft de gemeente een brief teruggestuurd. “Handgeschreven, want voor deze onzin zet ik mijn printer niet aan. Dat heb ik ook in de brief gezet. Op een vriendelijke toon, dat wel. Zij noemen het een illegale bouwactiviteit, ik spreek over een illegale sloop. Het bord is namelijk nog kleiner dan de vorige. Als ze het per se weg willen hebben, mogen ze zelf met de ladder langskomen.”

Inmiddels is de kwestie opgepikt door alle Haagse gemeenteraadspartijen. Zij hebben middels een motie hun ongenoegen geuit. De motie moet de boete ongeldig maken. Van de Wiel is positief ingesteld en heeft er vertrouwen in dat de motie wordt aangenomen.

De woordvoerder van de betrokken wethouder Baldewsingh meldt dat er deze morgen contact is geweest tussen de gemeente en 't Paard, waarbij het poppodium akkoord is gegaan met het alsnog aanvragen van een bouwvergunning. Daarmee lijkt de kous af te zijn. Alhoewel. "Deze kan dan nog wel worden afgekeurd. Maar dat is theorie", aldus de woordvoerder. Van de Wiel zegt overigens van niets te weten. "We hebben geen belletje gehad, de bouwvergunning gaan we evenmin aanvragen."

Daarbij blijft het de vraag hoe de gemeente achter de vervanging van het uithangbord is gekomen. Het minimale verschil is waarschijnlijk door de vaste bezoekers op te merken. Van de Wiel: “Het schijnt dat er in Den Haag een ambtenaar met een fototoestel door de stad fietst, maar daar weet ik het fijne niet van."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12