Goomah Music en Excelsior Recordings sluiten pact Goomah Music en Excelsior Recordings sluiten pact

Labels zoeken versterking in distributie en promotie

, Fiona Fortuin

Goomah Music en Excelsior Recordings sluiten pact

Labels zoeken versterking in distributie en promotie

Fiona Fortuin ,

Excelsior Recordings en Goomah Music hebben een pact gesloten. Vanaf 1 maart zullen de twee labels samenwerken op het gebied van verkoop en distributie. Frank Satink van Goomah: “Waarom zou je elkaar beconcurreren, als je elkaar ook kunt versterken.”

Labels zoeken versterking in distributie en promotie

Excelsior Recordings en Goomah Music gaan samenwerken. Vanaf 1 maart zullen de twee labels hand in hand de promotie, verkoop en distributie organiseren. Dit plan is niet uit nood geboren, vertelt Frank Satink van Goomah, maar puur uit toeval. “We kwamen elkaar vaak tegen, dan merkten we dat er een klik is, dat we dezelfde ideeën hebben. Daardoor vissen we soms in dezelfde vijver naar nieuw talent. Maar waarom zou je elkaar concurreren, als je elkaar ook kunt versterken.”

Goomah Music is naast label ook een management en boekingsbureau. Beiden zullen ze verder onafhankelijk van elkaar blijven opereren. Satink: “Het is niet zo dat nu één van de twee labels overbodig wordt. We houden ieder ons eigen profiel, een eigen smoel. Een act als This is Total War die voor hun debuut bij ons hebben getekend, zul je toch niet zo snel bij Excelsior zien. Alleen aan de achterkant zullen er dingen veranderen.”

De samenwerking zal onder meer zichtbaar worden in het programma van de Fine Fine Music tour, het platform van Excelsior Recordings. Goomah zal daarvoor de boekingen doen. “Dit jaar zal daar bijvoorbeeld I Kissed Charles staan, een band van ons”, aldus Satink.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12