De Jeugd van Tegenwoordig en Tom Barman in de studio De Jeugd van Tegenwoordig en Tom Barman in de studio

Track voor nieuw album dEUS zijproject Magnus

, Erik Zwennes

De Jeugd van Tegenwoordig en Tom Barman in de studio

Track voor nieuw album dEUS zijproject Magnus

Erik Zwennes ,

De samenwerking van De Jeugd van Tegenwoordig en dEUS, tijdens een show in Paradiso krijgt een vervolg. Na een avond stappen in Antwerpen hebben DJvT, Tom Barman en producer C.J. Bolland een nummer voor het nieuwe Magnus album in elkaar gezet.

Track voor nieuw album dEUS zijproject Magnus

De Jeugd van Tegenwoordig (DJvT) is met Tom Barman (dEUS) en producer C.J. Bolland bezig met een track voor een nieuw Magnus album. Magnus bracht in 2004 het debuut The Body Gave You Everything uit. Volgens de planning zal de opvolger nog dit jaar het licht zien. Op dit moment hebben Barman en Bolland vier nummers in de steigers staan.

Barman legt uit dat het project Magnus zich weer aandiende, omdat dEUS even pauze nam. Verschillende bandleden waren met andere activiteiten bezig waardoor Barman zich op het dansproject kon richten. Na de eenmalige samenwerking tussen DJvT en dEUS op het podium van Paradiso, nodigde Barman de Amsterdammers uit in zijn studio in Antwerpen. “Maar eerst gingen we stappen. Ja, dat kunnen zij inderdaad wel. De volgende dag hebben we met een kater iets in elkaar gestoken.” Het nummer moet de komende tijd nog worden afgerond.

Voor de dEUS-zanger is het zijproject een ontspannen en ongedwongen plek om muziek te maken. “Met dEUS sleep je toch altijd weer die bagage mee. Een nieuwe plaat is meteen een heel ding. Met Magnus kunnen we alle kanten op en kijkt niemand raar op van bijvoorbeeld een reggae lied.” Barman verklapt dat er naast DJvT meer samenwerkingen op het programma staan. Op dit moment zijn ze bezig met een bevriende human beatboxer. Ook zal Tim Vanhamel, soloartiest en bekend van Milionaire met inbreng komen. “Ik probeer talent zeker de ruimte te geven, maar dat moet je ook weer niet te groot maken. Het gaat om de klank, het karakter van de stem dat moet passen.”

Ondertussen is ook dEUs weer langzaamaan bezig met een nieuw album. Deze verschijnt waarschijnlijk pas in 2010. Deze zomer zal Barman wel al weer een aantal keer optreden met dEUS. Daarnaast zitten er dj-sets met Magnus in de planning. “Misschien dat we Magnus ook wel een keer live zullen doen, maar dat is nog zeker niet concreet.” Tot slot verklapt Barman een andere oranje gekleurde samenwerking: “Een dame vraagt of ik een nieuw nummer mee wil zingen, Room Eleven, ken je het? Doen ja? Okay, dankjewel.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12