De Gouden Kabouter laat zich van modekant zien De Gouden Kabouter laat zich van modekant zien

“Dj’s zijn tegenwoordig stijliconen”

, Fiona Fortuin

De Gouden Kabouter laat zich van modekant zien

“Dj’s zijn tegenwoordig stijliconen”

Fiona Fortuin ,

De datum voor de uitreiking van de ‘oscars van de dance’ is bekend. Op 30 maart worden de Gouden Kabouters uitgereikt. Misschien dit jaar wel gehuld in een creatie van Victor & Rolf. “Wie weet. Het zou goed kunnen dat ze langskomen.”

“Dj’s zijn tegenwoordig stijliconen”

Wellicht dat volgend jaar door een recessie ze tot brons gestript zijn, maar dit jaar zijn ze nog goud; de Gouden Kabouters. De datum voor de awardshow van de dancescene, ook wel 
de oscars van de dansvloer genoemd, is bekend. 14 maart gaat de stembus open, 30 maart worden in Paradiso de prijzen uitgereikt aan ieder die hem het hardst heeft verdiend; diegene met de beste backstage ruimte, de beste geluidsinstallatie of het slechtste kapsel.

Dit jaar staat De Gouden Kabouter Awards in het teken van mode. Niels Modderkolk van de organisatie: “Een actueel onderwerp dat veel verwant heeft met de dancescene. DJ’s zijn tegenwoordig stijliconen, mode is een belangrijk onderdeel van dance. En ook in mode hebben dj’s een steeds grotere impact. Bij veel catwalkshows wordt de muziek door dj’s gecompileerd.”

De kabouter wordt anno 2009 dus aangekleed. Door Victor & Rolf misschien? “Wie weet, het zou goed kunnen dat ze langskomen. Ik ga daar niet over. Een aparte commissie is aangesteld om dit soort karakters bij de Awards te betrekken. Op de vorige edities zijn er al vaak leuke gasten langsgekomen, zoals Dave Clarke, Underworld, de Deurzakkers.” 

Aan de vaste categorieën zullen er nieuwe worden toegevoegd. Veel kan Modderkolk er alleen nog niet over vertellen. “Maar er komen zeker twee nieuwe categorieën bij, misschien meer.”
Wel kan Modderkolk vertellen dat er op de avond zelf een bijzondere plaats is gereserveerd voor modecommentatoren. “De presentaties worden belangrijk.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12