Eerste Hulp bij Plaatopnamen wint Dutch Bloggie Eerste Hulp bij Plaatopnamen wint Dutch Bloggie

Blogger Niels Aalberts 'werkte hier fucking hard voor'

, Martijn van der Vlist

Eerste Hulp bij Plaatopnamen wint Dutch Bloggie

Blogger Niels Aalberts 'werkte hier fucking hard voor'

Martijn van der Vlist ,

Weblog Eerste Hulp bij Plaatopnamen is winnaar geworden van de Dutch Bloggie 2009 in de categorie Muziek. Een even verbaasde als zelfverzekerde blogger Niels Aalberts nam de prijs met alle rock 'n roll-egards in ontvangst: "Hier heb ik fucking hard voor gewerkt."

Blogger Niels Aalberts 'werkte hier fucking hard voor'

Weblog Eerste Hulp Bij Plaatopnamen is winnaar geworden van de Dutch Bloggie 2009 in de categorie Muziek. Een even verbaasde als zelfverzekerde blogger Niels Aalberts nam de prijs met alle rock 'n roll-egards in ontvangst: "Hier heb ik fucking hard voor gewerkt."

3VOOR12 was gisteren in een vol 't Paard van Troje in Den Haag ook een van de kanshebbers op de prestigieuze prijs voor beste Muziek-weblog. We wonnen niet, maar met Eerste Hulp bij Plaatopnamen kan iedereen binnen het 3VOOR12-team meer dan leven. Een paar minuten nadat een nog steeds stralende Niels Aalberts van EHPO zijn prijs in ontvangst heeft mogen nemen, explodeert zijn iPhone van de Tweets en SMS-berichten. "Dit zegt genoeg. Twitter bijvoorbeeld is ontzettend belangrijk geweest voor mijn blog. Het is zoveel meer dan 140 tekens. Het is pure marketing."

De winnaar, hoe bescheiden ook, is trots. Met zijn tussen de 300 en 600 unieke bezoekers per dag, is hij wellicht niet de grootste, hij weet met zijn venijnige publicaties wel de muziekwereld wakker te houden en als ze in slaap zijn gesukkeld wakker te schudden. "Dat heeft Nederland ook nodig. Ik wil niet alles zo maar voor waar aannemen. Iedereen zegt dat ik alleen maar loop te zeiken en een soort schoolmeester ben, maar dat is onzin. Ik hou juist de balans in de gaten, breng ook heel veel goed nieuws. Maar als iets niet gaat zoals het hoort of als er kansen gemist worden, schroom ik niet het te melden. Dat is mijn  taak."  

Aalberts, tevens manager van Kyteman's Hiphop Orkest, is de laatste die zal ontkennen dat het succes van zijn blog te maken heeft met het succes van zijn oogappel. "Het is belangenversterking. We hebben elkaar aangevuld. Maar ik ben eerlijk; dit was me nooit gelukt zonder Kyteman."

Kortom, een mooie avond voor Aalberts, terwijl zijn jaar met Kyteman al zo mooi was. Toch nog een maar: "Ik had een hele speech voorbereid, maar die kans kreeg ik niet eens vanavond. Mag ik kort vertellen waar ik het allemaal voor doe, behalve mijn liefde voor muziek? In mijn studententijd wilde ik 'iets'  met woorden en muziek gaan doen. Ik wilde laten zien dat dit kon! Nou, volgens mij heb ik vanavond bewezen dat het mij gelukt is. Yessss."

NRC Next won de prijs voor beste weblog 2009. Voor de volledige uitslag kijk op www.dutchbloggies.nl

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12