De beste dj-sets van 2009: Promo kiest Peaky Pounder

“Top-Notch brengt toch ook een hardcore album uit, dus waarom ik niet een popband?”

Fiona Fortuin ,

Het 3VOOR12 archief met dj-sets is op zijn zachtst gezegd immens te noemen. Ook dit jaar zijn er tal van dj/live-sets aan toegevoegd. Welke zijn nu de beste van 2009? We vroegen het de dj/producers zelf. Promo over Peaky Pounder: “Hij is een zachtaardige jongen, maar die dag waren er wat frustraties.”

“Top-Notch brengt toch ook een hardcore album uit, dus waarom ik niet een popband?”

Het 3VOOR12 archief met dj-sets is op zijn zachtst gezegd immens te noemen. Ook dit jaar zijn er tal van dj/live-sets aan toegevoegd. Welke zijn nu de beste van 2009? We vroegen het de dj/producers zelf. Er zijn drie sets te kiezen: Eentje die op 3VOOR12 staat, één vrije keuze en de beste set dit jaar van henzelf.

Zijn optreden met Top-Notch artiesten als Aux Raus en Flinke Namen op Lowlands noemt Promo (ofwel Rude Awakenings, echte naam  Sebastian Hoff) één grote trip. “Vorig jaar stond ik er alleen, maar met band is toch echt het tofste. Het is een nieuwe uitdaging voor me.” Een crossover tussen hardcore en hiphop zorgt voor een bijzondere combinatie, die niet bij iedereen in goede aarde viel. Uit het hardcoreveld klonk verschillende keren boegeroep. “Maar er kwamen ook positieve geluiden vandaan”, vertelt Promo. In april zal er een album van hem op Top-Notch uitkomen.

Ook is Promo bezig met de productie van een pop/rockband. “Een jongen van de popacademie liep bij mij stage, na zes maanden kwam hij met een demo aanzetten. Ik vind het zulke aparte muziek, dat we de nummers in mijn studio zijn gaan opnemen. Ik vind het echt iets fris en nieuws. In januari willen we een rondje doen langs verschillende labels, in de hoop dat iemand interesse heeft. Maar de muziek zal sowieso uitgebracht worden, als het moet op mijn eigen label The Third Movement. Top-Notch brengt toch ook een hardcore album uit, dus waarom ik niet een popband?”

Op 3VOOR12

Peaky Pounder @ Club r_AW 28-11-09
“De artiesten die mij het meest boeien, staan op mijn eigen feesten. Peaky Pounder ken ik al heel lang, we zaten samen nog bij ID&T. Zijn eerste release op mijn label The Third Movement dateert alweer uit 2001. Vanuit het niets werd hij een publiekslieveling. Peaky heb ik zo’n veertig keer zien spelen, je hoort dan zo wanneer iemand er goed in zit. Hij is een zachtaardige jongen, maar die dag waren er wat frustraties, die hij in zijn set eruit gooide. Hij steeg boven zichzelf uit. Hij is goed, maar dit was echt belachelijk. Het publiek, de sfeer, alles bij elkaar. Zo’n moment maak je niet elke week mee.”
 
Vrije keuze
Broken Note @ Club r_AW 28-11-2009

“Broken Note heb ik een klein jaartje geleden ontdekt. Club r_AW staat voor harde elektronische muziek, het liefst met een twist. Broken Note is actief in de dubstep, niet direct een genre dat bij ons past. Maar Broken Note weer wel, met zijn harde dubs. Hij bleek ook goed op de hoogte te zijn van onze scene, en in zijn live-set haalde hij er ook elementen uit de drum ’n bass en hardcore bij. Ik vond hem erg goed.”

Eigen set
Rude Awakening DJ-set @ Promo Sound System Command HMH 21-03-2009
“Voor de derde keer had ik mijn avond Shadowbox in de Heineken Music Hall. Vijftien jaar lang heb ik voor dat moment gewerkt, dat vergeet ik geen dag. Het is het hoogtepunt van je carrière, maar je doet het ook als erkenning naar de hardcore fans. Alle staat dan in het teken van hardcore. Dan wil ik mijn publiek niet opzadelen met geëxperimenteer, of met rappers. Maar speciaal voor de club r_AW liefhebbers besloot ik om ook in de kleine, intieme zaal boven een uurtje te draaien onder mijn andere dj-naam Rude Awakenings. Het vaste publiek vond het te gek dat ik de moeite nam om dit te doen, en niet beneden te blijven hangen.”