Case Closed: Huisstudio Excelsior Recordings moet wijken voor A1

Sound Enterprise mogelijk tot 2014 nog in gebruik

Erik Zwennes ,

In januari van dit jaar meldden we dat Studio Sound Enterprise in Weesp na 25 jaar wel eens op de schop zou kunnen gaan. Wanneer en onder welke afspraken het gesloopt wordt is nog niet duidelijk, maar inmiddels is zeker dat de studio tegen de grond gaat.

Sound Enterprise mogelijk tot 2014 nog in gebruik

In januari van dit jaar meldden we dat Studio Sound Enterprise in Weesp na 25 jaar wel eens op de schop zou kunnen gaan. De studio van Frans Hagenaars en huisstudio van Excelsior Recordings staat pal naast snelweg A1, die uitgebreid zal worden. Een dag na het afscheidsconcert van Excelsior boegbeeld Johan vertelt Hogenaars dat de studio daadwerkelijk verdwijnt.

"Wanneer we weg moeten, is nog niet duidelijk. We zijn in onderhandeling met Rijkswaterstaat over de waarde, dat kan nog lang duren." De uiteindelijke sloop hangt af van de snelheid in Den Haag. "Pas wanneer men daadwerkelijk het besluit neemt de weg te verbreden, moeten we hier weg. Waarschijnlijk kan ik hier nog wel tot 2014 zitten."

Sound Enterprise speelde de laatste jaren een belangrijke rol voor de Nederlandse muziek. Tien jaar geleden richtte Hagenaars samen met Ferry Roseboom platenlabel Excelsior op vanuit Weesp. Bands als Daryll-Ann, Johan en GEM namen bij Hagenaars hun platen op. Recent nam 3VOOR12 een kijkje bij de opnames van het nieuwe album van de Amsterdamse band Scram C Baby.