3VOOR12TV-maand: Lucky Fonz III

3VOOR12 kijkt terug op een jaar lang exclusieve concertopnames

Fiona Fortuin ,

December, feestmaand en natuurlijk déjà vu-maand. 3VOOR12 biedt je dagelijks een exclusieve en niet te missen live-opname uit het (bijna) afgelopen jaar aan. Vandaag: Lucky Fonz III op Motel Mozaique.

3VOOR12 kijkt terug op een jaar lang exclusieve concertopnames

December, feestmaand en natuurlijk déjà vu-maand. 3VOOR12 biedt je dagelijks een exclusieve en niet te missen live-opname uit het (bijna) afgelopen jaar aan.

Een paar weken terug vertelde Lucky Fonz III over zijn plannen voor 2010. Hij wil gaan spelen met een band, een Nederlandstalig album uitbrengen en zijn tour met Nederlandstalige liedjes voortzetten. De kans dat hij terug komt in de vorm zoals hij op Motel Mozaique stond, lijkt dus vrij klein te zijn.

Afgelopen april presenteerde hij op Motel Mozaique zijn nieuwe album A Family Like Yours. Hoewel op plaat de nummers rijk gearrangeerd zijn, staat Lucky op het speciale 3VOOR12 podium alleen. Wat er live aan de liedjes ontbreekt, vult hij aan met woorden. Het nummer We Are Still Young is eigenlijk een duet met Carol van Dyk van Bettie Serveert, legt hij uit. En doet dan voor hoe dat op cd klinkt. Lucky Fonz op de bouwput, met een vlammend gezicht op de eerste warme dag van het jaar, is puur en op dreef. Alleen de aanwezige fotograaf ontbreekt de stilte. Maar dat wordt eigenhandig door Lucky opgelost met de vraag of hij alsjeblieft in de maat zou willen klikken.