3VOOR12TV-maand: Florence And The Machine

3VOOR12 kijkt terug op een jaar lang exclusieve concertopnames

Fiona Fortuin ,

December, feestmaand en natuurlijk déjà vu-maand. 3VOOR12 biedt je dagelijks een exclusieve en niet te missen live-opname uit het (bijna) afgelopen jaar aan. Vandaag: Florence and the Machine in de Melkweg.

3VOOR12 kijkt terug op een jaar lang exclusieve concertopnames

December, feestmaand en natuurlijk déjà vu-maand. 3VOOR12 biedt je dagelijks een exclusieve en niet te missen live-opname uit het (bijna) afgelopen jaar aan.


Een paar uur voor het optreden in de Melkweg speelde Florence And The Machine voor een handjevol prijswinnaars een sessie. In een groenzwarte vintage jurk en wat lichte make-up stond miss Florence op het grote podium van de Melkweg; ingehouden, ze heeft zelfs iets onschuldigs. Ook daar hebben we de beelden van. Leg ze eens naast de concertopnames van later op de avond en zie het verschil.

Voor een volle zaal verschijnt ze die avond op stiletto's. Daarboven steken lange, onbedekte benen onder een hotpants uit. Om haar tengere bovenlijf een negligé. Ze staat er als een moderne flapper. Haar zang is een uitgesproken versie van Kate Bush, met pieken en dalen krullend over de baroque pop van haar band The Machine. De band werkt langzaam naar een onheilspellend einde toe, om daarna Florence Welch bij de toegift terug te zien komen om Rabbit Heart met engelenstem te zingen. Ze blijft een merkwaardige verschijning.