3VOOR12TV-maand: Aux Raus

3VOOR12 kijkt terug op een jaar lang exclusieve concertopnames

Atze de Vrieze ,

December, feestmaand en natuurlijk déjà vu-maand. 3VOOR12 biedt je dagelijks een exclusieve en niet te missen live-opname uit het (bijna) afgelopen jaar aan. Met vandaag: Aux Raus.

3VOOR12 kijkt terug op een jaar lang exclusieve concertopnames

December, feestmaand en natuurlijk déjà vu-maand. 3VOOR12 biedt je dagelijks een exclusieve en niet te missen live-opname uit het (bijna) afgelopen jaar aan.

Soms heb je het gevoel dat zanger/schreeuwer Bastiaan Bosma van Aux Raus zwarte vlekken voor zijn ogen krijgt, zodra hij het podium op stapt. Dat hij van de kalme, geestige, vriendelijke jongen die hij in werkelijkheid is, binnen een seconde verandert in een schaamteloos podiummonster zonder richting, dat overal op klimt vroeg of laat in zijn blote gat staat. Maar die theorie klopt niet. In werkelijkheid is Bastiaan een sluwe entertainer. Weet hij dat op Lowlands de fotograferen alleen de eerste drie nummers vooraan staan, dan zorgt hij voor goede kiekjes. En bij De Wereld Draait Door hangt zijn broek binnen een minuut op de enkels. Zo gaat dat. Noem het niet nep, Aux Raus is 50 procent sensatie, en daar schamen ze zich niet voor. Maar ook die andere 50 procent mag er wezen. Dit jaar verscheen het tweede album van de gabberpunkers - The Brick Is In The Air - en 3VOOR12 was erbij toen Luuk en Bastiaan hem ten doop hielden in Trouw.