Euforische Kempi terug uit Curaçao onderwerp van nieuw politieonderzoek

“Hoe groter we worden hoe lastiger het ons wordt gemaakt”

Erik Zwennes ,

Rapper Kempi is afgelopen donderdag opnieuw onderwerp geweest van politieonderzoek. Vooralsnog is hier niets uit voortgekomen. In gesprek met Kempi meldt hij verder veel positief nieuws.

“Hoe groter we worden hoe lastiger het ons wordt gemaakt”

Rapper Kempi is afgelopen donderdag opnieuw onderwerp geweest van politieonderzoek. Een anonieme beller tipte de politie dat de artiest diverse wapens in zijn nieuwe huis in Woerden zou verbergen. Vooralsnog heeft de hier opvolgende huiszoeking geen gevolgen gehad voor Kempi. De rapper was op het moment voorafgaand aan het onderzoek in een live-uitzending van 3FM dj Giel Beelen en dus niet telefonisch bereikbaar. Via zijn huisbaas hebben de agenten zich toegang verschaft tot de woning.

In een gesprek laat Kempi weten zeer teleurgesteld te zijn door de gang van zaken. “Het ging zo lekker de laatste tijd. Het lijkt wel dat hoe groter we worden, hoe lastiger het ons wordt gemaakt,” aldus Kempi. De rapper vertelt dat hij nog een brief zal ontvangen of en wat er eventueel door de politie in beslag is genomen. Feit is dat hij vooralsnog niet is gedaagd ten gevolge van het onderzoek. “Het zegt me dat ik juist nu nog harder moet werken. Mijn swagger is 130%, zeg ik je.”

In 2008 werd Kempi veroordeeld tot twaalf maanden onvoorwaardelijke celstraf. Na acht maanden kwam hij in december 2008 vrij en verhuisde van Eindhoven naar Woerden. “Deels om het beter te doen. Maar begrijp dat je door te verhuizen eigenlijk nog niets verandert. Ik heb ook niemand in de steek gelaten.” Kempi benadrukt hoe belangrijk zijn uitnodiging door 3FM was. “Ik werk fucking hard om en krijg nu die erkenning. Voor het eerst op 3FM is echt niet niets, dat is een barrière. Helaas werd het gevolgd door die inval, maar ik heb niets te verbergen.”

Er is ook goed nieuws te melden uit kamp Kempi. Zo is hij net terug van een zeer succesvolle promotour op Curaçao. Er is een documentaire en videoclip geschoten door Habbekrats. Binnenkort zullen deze worden uitgebracht. Hiernaast heeft de rapper opgetreden voor een, binnen één dag uitverkochte, zaal van 1300 uitzinnige fans. “Er konden 1500 man in, maar de laatste 200 zijn buiten gehouden zodat iedereen nog kon ademen.” Ook is Kempi langs diverse radiostations gegaan voor interviews. “Ik begin echt een voorbeeld te worden. Natuurlijk wil iedereen weten waarvoor ik in de bak heb gezeten, maar daarna gaat het snel over mijn succes en hoe het is om te leven in Nederland.”

Kempi hoopt snel weer terug te kunnen naar zijn geboortegrond. Hij begrijpt hoe lastig het is om er platen te verkopen, maar is zo blij alles weer te zien en zoveel enthousiaste fans te ontmoeten tijdens zijn optreden. Tijdens het gesprek zegt hij tevens te werken aan wat waarschijnlijk zijn allerlaatste mixtape zal worden: Mixtape 3.2, De Evolutie van een Nigger. “Die titel is duidelijk. Ik ga vooruit, maak fouten, maar blijf groeien en leren. Iedereen doet nu mixtapes, ik zal weer met iets nieuws moeten komen.”

Na de release zullen er weer enkele optredens in Nederland volgen. Zou hij klaar zijn voor bijvoorbeeld een festival als Lowlands? “Jazeker. Maar ik begrijp wel waarom men voorzichtig is. Er bestaat toch het beeld dat ik het niet aan kan. Langzaam hoop ik dat te veranderen.” Tot slot zegt Kempi dat er de komende tijd diverse releases van zijn eigen label Sterrenlaan kunnen worden verwacht. Over hoe de link met zijn label Top Notch en distributeur Universal er precies uit zal zien, wil Kempi niet uitweiden. Maar feit is dat alles in samenspraak met beide partijen zal gebeuren. “Kees is de Koning, Kempi is de prins.”