Ziggi sluit deal met grootste internationale reggaelabel Ziggi sluit deal met grootste internationale reggaelabel

Rotterdammer eerste niet-Jamaicaan op VP/Greensleeves

Ziggi sluit deal met grootste internationale reggaelabel

Rotterdammer eerste niet-Jamaicaan op VP/Greensleeves

Reggaezanger Ziggi heeft een deal getekend bij VP/Greensleeves, het grootste reggaelabel ter wereld. Het label zal zijn tweede album In Transit internationaal distribueren en promoten. "Zij kunnen zorgen dat mijn plaat overal en bij de belangrijke mensen terecht komt."

Rotterdammer eerste niet-Jamaicaan op VP/Greensleeves

Reggaezanger Ziggi heeft een deal gesloten met VP/Greensleeves, het grootste reggaelabel ter wereld. “Het is heel bijzonder”, zegt Ziggi. “Ik ben de eerste niet-Jamaicaanse artiest die ze ooit getekend hebben.” VP en Greensleeves maken al jaren de dienst uit als het gaat om reggae. VP, opgericht in New York in 1979, heeft onder meer Sizzla, Sean Paul en Elephant Man onder contract en scoort al jaren met de Riddim Driven compilaties. Het Britse Greensleeves bestaat al sinds 1975 en heeft vele klassieke reggae- en dancehallalbums in zijn catalogus, van onder meer Beenie Man, Gregory Isaacs en Shabba Ranks.

“VP heeft onlangs Greensleeves overgenomen”, vertelt Ziggi. “Omdat Greensleeves in Europa zit, willen ze zich daar sterker op focussen. Wij zijn de laatste tijd goed bezig in de reggaewereld, dus het lag voor de hand dat ze bij mij terecht kwamen.” Ziggi blijft gewoon onder contract bij zijn eigen onafhankelijke label Rock ’N Vibes. Deze maand komt bij dat label het tweede album In Transit van Ziggi uit. “VP zal de internationale distributie, marketing en een klein beetje promotie voor het album doen. Ik ben er heel blij mee. Zij hebben zo veel eraring in de reggaewereld. Ze kunnen zorgen dat mijn plaat overal en bij de belangrijke mensen terecht komt.”

In Transit van Ziggi verschijnt 22 september. Ziggi geeft 16 september om 21:00 uur een exclusieve 3VOOR12-showcase in Desmet. Reserveer nu een plek op de gastenlijst.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12