Shy Rock brengt onder eigen naam muziek uit op Rock ’n Vibes Shy Rock brengt onder eigen naam muziek uit op Rock ’n Vibes

“Ik durf niet zo snel mijn hebben en houden bij één iemand te leggen”

Shy Rock brengt onder eigen naam muziek uit op Rock ’n Vibes

“Ik durf niet zo snel mijn hebben en houden bij één iemand te leggen”

Hij zong bij Postmen, werkte samen met onder meer Extince, U-Niq en Opgezwolle, deed af en toe wel eens wat solo, maar van een heel soloalbum is het nooit gekomen. Nu wel. Shy Rock heeft getekend bij Rock ’n Vibes, het label waar ook Ziggi is gecontracteerd.

“Ik durf niet zo snel mijn hebben en houden bij één iemand te leggen”

Hij zong bij Postmen, werkte samen met onder meer Extince, U-Niq, Opgezwolle, deed af en toe wel eens wat solo, maar van een heel soloalbum is het nooit gekomen. Nu wel. Shy Rock heeft getekend bij Rock ’n Vibes, het label waar ook Ziggi is gecontracteerd.

Zijn muziek zal echter niet onder de naam Shy Rock, maar als Maikal X worden uitgebracht. Shy Rock/Maikal X: “Shy Rock is Shy Rock, dat ben en blijf ik ook. Maikal is mijn echte naam, de X staat voor al mijn aliassen. Hier komt alles bij elkaar.”

Maikal X/Shy Rock staat bekend om zijn veelzijdige kijk op muziek, variërend van reggae tot aan dancehall en hiphop. “Dat is ook een reden dat ik bij Rock ‘n Vibes heb getekend. Dit speelt al anderhalf jaar, zolang heb ik al contact met ze. Sinds ik uit Postmen ben gestapt en ervaringen door de jaren heen, stel ik mij terughoudender op. Ik durf niet zo snel mijn hele hebben en houden bij één iemand te leggen. Ik richt me op veel verschillende stijlen. Het is belangrijk dat een label dat begrijpt.”

Wat er op zijn album te horen zal zijn, kan Maikal niet precies zeggen. “Dat vind ik moeilijk, maar wat je zult horen is het beste uit mijzelf.” Daarbij zal het alleen nieuw werk bevatten. “Ik hou er niet van om terug te kijken. Iets van vroeger is voor mij oud, dat wil ik niet op mijn cd hebben.” Ook grotere jongens hebben interesse in hem getoond, maar hij koos bewust voor de kleinere Rock ’n Vibes. “Wat betekenen die majors eigenlijk nog? De power ligt bij de independents, die veel sneller en gerichter te werk gaan.”

Met een soloalbum op komst zal Maikal ook weer het podium betreden. Zaterdag is hij jarig, dan wordt hij 33. Het zal een verjaardag worden waar hij sinds lange tijd ook weer zenuwachtig voor is. Die dag start hij zijn tour samen met Ziggi. “Ik heb al lang geen serieuze optredens meer gedaan. De roestplekken moet ik weer schoon veilen, mijn gewrichten weer los krijgen. Heel zenuwachtig ben ik niet, maar een gezonde prikkeling moet je hebben.”


Hier valt alvast een nummer te beluisteren. Er is nog geen releasedatum voor een album gepland. Het label geeft aan dat nog niet zeker is of zijn muziek op conventionele wijze, ofwel in fysieke vorm, zal worden gepresenteerd.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12