Poppodium Vera in actie voor meer geld Poppodium Vera in actie voor meer geld

“Maar we zullen niet ordinair smeken”

Poppodium Vera in actie voor meer geld

“Maar we zullen niet ordinair smeken”

Het Groningse Vera houdt actie voor meer geld voor het podium. Bestuursvoorzitter Tjeerd van Dekken: “We krijgen nog altijd te weinig erkenning voor wat we doen. Het ontbreekt aan visie bij de gemeente. Dat gebrek kent een negatieve vertaalslag naar de cultuurnota. Dat moet veranderen.”

“Maar we zullen niet ordinair smeken”

Het Groningse Vera houdt actie voor meer geld voor het podium. Bestuursvoorzitter Tjeerd van Dekken: “We krijgen nog altijd te weinig erkenning voor wat we doen. Het ontbreekt aan visie bij de gemeente. Dat gebrek kent een negatieve vertaalslag naar de cultuurnota. Dat moet veranderen. Hiermee hopen we een debat over popcultuur in Groningen aan te zwengelen.”

In de conceptvisie van de gemeente krijgt Vera voor de periode 2009-2012 320.000 euro toegekend, dat is 70.000 euro meer dan de vorige periode. Toch is dat volgens Van Dekken niet voldoende. Niet dat Vera zich in zwaar weer begeeft. “We doen het prima als club, we gaan nog niet failliet. De komende jaren kunnen we nog goed vooruit komen, maar als het zo blijft zie ik voor de toekomst wel problemen.”

Volgens Van Dekken heeft Vera zeker 120.000 euro meer nodig.  Volgend jaar vervallen de gesubsidieerde, maatschappelijke banen. Ook bij Vera. Die werknemers moeten zij dan uit eigen zak betalen. Daarnaast wil het podium nieuwe mensen, zoals een technicus, vast aanstellen. “Daar is geld voor nodig, en je moet ook verder kunnen professionaliseren.”

Al is de kern van deze actie bedoeld om meer geld los te krijgen bij de gemeente, bedelen ziet hij niet zitten. “Dat vind ik te ordinair. Ik hou er niet van om een jankverhaal op te hangen, wanneer  het eigenlijk al te laat is, zoals bijvoorbeeld Simplon drie jaar geleden heeft gedaan." Van Dekken wil het zware weer voor zijn en heeft zo zijn eigen strategie. De bestuursvoorzitter komt uit de politiek. “Dat is ook de reden dat ik ben aangenomen als voorzitter. Ik ken het spel, ik weet wat er moet gebeuren en ik heb een netwerk in de politiek.”

De actie begon afgelopen weekend met een handtekeningen- en flyeractie tijdens de jaarlijkse uitmarkt in de stad. De komende tijd wordt deze actie voortgezet tijdens concert- en filmavonden en op de website. In november besluit de gemeente over de cultuurnota.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12