Pinkpop wordt Pinkhop Pinkpop wordt Pinkhop

Jan Smeets: “We weten zeker dat het geen winst gaat maken”

Pinkpop wordt Pinkhop

Jan Smeets: “We weten zeker dat het geen winst gaat maken”

Na een uitstapje met classic rock bands, gaat Pinkpop zich richten op een andere doelgroep: de hiphoppers. Op zondag 12 oktober verandert Megaland Landgraaf in Breakfest; een hiphopwalhalla met onder andere street sports, stunts, graffiti en natuurlijk bands.

Jan Smeets: “We weten zeker dat het geen winst gaat maken”

“Een grote, nieuwe speeltuin”, zo typeert Pinkpopbaas Jan Smeets Breakfest. Op 12 oktober wordt Megaland Landgraaf een hele middag lang het toneel van stunts, graffiti en andere evenementen die horen bij de hiphop-cultuur. “Het is een niche die heel inventief is”, zegt Smeets. “Met een stel jonge mensen hebben we leuke ideeën besproken en dit is eruit gekomen.”

The Opposites stonden dit jaar in de campingtent van Pinkpop en mogen nu Breakfest afsluiten. Smeets: “Wij vinden The Opposites een erg leuke act en zochten iets wat de boel kan triggeren. We hadden ook heel graag De Jeugd Van Tegenwoordig geboekt, maar die hebben dan al een optreden.” Betekent dit nu meer hiphop op Pinkpop? “Dat zou kunnen. Als het populair is en het past in het schema, dan doen we dat. Maar dat laat ik over aan de programmeurs.”

De entree bedraagt 7,50 en wie een bmx, skateboard of skates meeneemt, mag er zelfs gratis in. De organisatie mikt niet op winst. “Integendeel, we weten zo goed als zeker dat het verlies gaat opleveren”, zegt Smeets. “We zien Breakfest meer als een investering voor de toekomst. Als het een succes is, dan gaan we het feest zeker herhalen. Misschien dat het volgend jaar dan zelfs twee dagen zal duren.” En gaat de Pinkpopbaas nog zelf even swoopen? “Haha, nee, dat is mij veel te gevaarlijk, dat laat ik aan anderen over. Ik ga gewoon lekker tussen de jongelui staan en kijken wat ze allemaal doen.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12