Onduidelijkheid over Exit benefietconcert Onduidelijkheid over Exit benefietconcert

WATT wel, WATT niet?

Onduidelijkheid over Exit benefietconcert

WATT wel, WATT niet?

Het geplande benefietconcert van Exit in WATT gaat niet door. Tenminste, dat zei André de Fretes van Exit. De programmeur verklaarde gisteren tegenover de Metro dat het bestuur van WATT vreesde voor een te lage opkomst en daardoor het concert niet door laat gaan. Programma-directeur Dick Pakkert van WATT: “Wij staan nog altijd open voor een benefietconcert.”

WATT wel, WATT niet?

Eigenaar Mark Beljon van poppodium Exit is boos. Maandag stuurde hij een e-mail naar WATT over de invulling van een benefietconcert voor Exit in WATT, dat gepland stond voor zondag 28 september. Het noodlijdende Exit komt subsidie tekort en wilde met een concert aandacht vragen. “Dick Pakkert en Joey Ruchtie kwamen zelf met het voorstel om een benefietconcert in de WATT te organiseren en dat vond ik fantastisch. Er zouden geen verdere kosten komen en met concerten in de grote zaal en interviews in de theaterzaal hadden we een goede programmering voor ogen”, zegt Beljon.

Dinsdag kreeg Beljon een telefoontje: “Programmeur Joey Ruchtie belde me en zei dat op hun vergadering zorgen werden geuit over organisatorische en technische problemen. Smoezen. Er was van hogerop besloten dat de avond niet zou doorgaan omdat ze bang zijn dat de zalen niet zouden vullen. Dat gaf hij uiteindelijk ook gewoon toe. Van dat argument is niets waar, want wij hebben genoeg avonden waarbij we helemaal vol zitten.”

Programma-directeur Dick Pakkert is verbaasd over de manier waarop het contact met Exit verloopt: “De programmeur van Exit benaderde ons vorige week al over het organiseren van een benefietconcert. Daar stonden en staan we nog altijd open voor. Wij hadden alleen onze bedenkingen bij hun verwachtingen. Exit rekent op 1000 tot 1500 man en dat leek ons erg veel voor de grote zaal en theaterzaal. Toen hebben we voorgesteld om de avond in de theaterzaal en kelder te doen.” Beljon heeft niets gehoord over een alternatief voorstel: “Het zou nergens op slaan om een benefietconcert in de kelder te doen waar 200 man past, terwijl we in Exit 250 man kwijt kunnen.”

Pakkert: “We begrepen er niets van dat in de Metro programmeur André de Fretes van de Exit zei dat de stekker er van hogerhand was uitgetrokken. Ik ben de baas en het mag van mij gewoon doorgaan in de theaterzaal en kelder. Dat heeft niets met geld of hoge bazen te maken. Als je Exit op de kaart wil zetten, moet je dat niet doen met 300 tot 400 in een grote zaal. Dat is niet leuk. Niet voor de uitvoerende muzikant, niet voor het publiek.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12