Jelle Paulusma wordt steeds persoonlijker Jelle Paulusma wordt steeds persoonlijker

Langverwachte tweede plaat uit in november

Jelle Paulusma wordt steeds persoonlijker

Langverwachte tweede plaat uit in november

Het langverwachte tweede solo-album van Jelle Paulusma is af. iRecord, de opvolger van Here We Are, is naar eigen zeggen, zijn beste ooit. "Ik weet ook wel dat iedereen die net een plaat af heeft, dat zegt. Je zou gek zijn als je dat niet doet. Maar in mijn wereld ben ik er enorm mee in mijn nopjes." Een gesprek met de bijzonder gelukkige Paulusma in het radioprogramma Dubbel Check.

Langverwachte tweede plaat uit in november

In november vorig jaar vertelde Jelle Paulusma, ex-Daryl-Ann, dat de opvolger van zijn soloplaat Here We Are in mei 2008 uit zou komen. Mei heeft hij niet gehaald, maar het album is af. Vanwege het drukke schema van Paulusma was uitstel noodzakelijk. "Ik weet niet wat ik allemaal uitgespookt heb, maar een half jaar later vind ik alsnog een goede score."

Zijn album, dat in november zal verschijnen, heeft de titel iRecord gekregen. "Ik word steeds persoonlijker. Naarmate ik ouder word, ga ik anders naar muziek kijken. Nummers hebben meer in zich dan alleen maar muziek, de tekst is steeds belangrijker voor mij geworden. Ik wil iets overbrengen. Geen boodschap, maar een verhaal. Ik sta in het middelpunt van mijn wereld, de nieuwe plaat is daar het dagboek van."

Voor Paulusma is iRecord daarmee ook zijn beste album tot nu toe. "Ik weet ook wel dat iedereen die net een plaat af heeft, dat zegt. Je zou gek zijn als je dat niet doet. Maar ik ben er enorm mee in mijn nopjes. Waarom deze beter is geslaagd dan de vorige, vind ik moeilijk te zeggen. Dat is een gevoel. Ik sta achter alles dat ik de wereld in stuur. Maar nu heb ik een punt bereikt waar ik het zowel muzikaal als tekstueel allemaal voor elkaar heb. Maar vraag me over twee jaar nog eens wat ik er van vind, misschien zeg ik dan wel iets heel anders." 

Na de release zal Paulusma met een zeven-koppige band zijn album ook live ten gehore brengen. "Zeven man is eigenlijk niet nodig, maar ik wil dat graag. Ik speel graag met vrienden." In november speelt hij in Pakhuis Wilhelmina en misschien ook in de bovenzaal van Paradiso. De officiele tour gaat volgend jaar januari van start.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12