Ik vertrek Ik vertrek

Na 9 jaar tijd voor wat anders

Ik vertrek

Na 9 jaar tijd voor wat anders

Leonieke Daalder gaat 3VOOR12 verlaten. Tijd voor een persoonlijk afscheidswoord.

Na 9 jaar tijd voor wat anders

Per 1 oktober ben ik weg bij 3VOOR12. Daar zullen de meeste bezoekers/gebruikers van 3VOOR12 ongetwijfeld weinig boodschap aan hebben. Maar omdat ik ruim negen jaar met hart en ziel aan de site heb gewerkt, permiteer ik mezelf dit openbaar afscheid. Negen jaar 3VOOR12: een periode waarin de site groeide van projectje naar factor van betekenis. Dankzij de tomeloze inzet van de redactie, de technische vernieuwingsdrang van de afdeling Digitaal, de ruimte die we hebben gekregen van de VPRO, de groei van breedband internet, het opbloeiende Nederlandse popklimaat en dankzij een bij mij diep gewortelde ambitie. De ambitie om een plek te creeeren waar voor serieuze popjournalistiek tijd en ruimte zou zijn. Een plek waar we al die geweldige Nederlandse bands en leuke festivals over het voetlicht konden brengen. Serieus, met de aandacht en het respect die ze verdienen. Dus ook kritisch waar nodig. Maar nooit elitair of zuur. Altijd vol enthousiasme.

Natuurlijk, soms heb ik de zweep gehanteerd, harten gebroken, zielen gekwetst, ruzie gemaakt, op mijn strepen gestaan, op tenen getrapt, tegen schenen aan geschopt. Maar nog veel vaker hadden we met zijn allen lol, raakten we niet uitgesproken over nieuwe muziek en werkten we aan mooie projecten als Op Weg Naar Stadskanaal of de 10 jaar 3VOOR12 verslaggeving waaraan alle lokale afdelingen bijdragen van formaat leverden. En natuurlijk zijn de liftsessies, onze festivalverslaggeving, de dagelijkse nieuwsstroom en radio en tv-programma's zaken waar ik met bijzonder veel trots op terugkijk. Mooie projecten, ingegeven door liefde voor muziek, uitgevoerd zonder grote budgetten, maar gestuurd door enthousiasme.

En nu, na negen jaar, is het voor mij af. Niet dat een site ooit af is natuurlijk, maar dit is wat ik voor ogen had. Het is tijd om wat anders te gaan doen. En ja, natuurlijk ga ik het vreselijk missen. De mensen waarmee ik werk, de bands waar ik veel mee te maken heb, de opwinding van nieuwe muzikale ontdekkingen, de interviews, Dubbelcheck, sessies filmen op festivals, Hollandse Nieuwe filmpjes maken, het leiding geven aan een team dat ik zelf heb samengesteld. 

Maar het idee wat anders te gaan doen is ook aanlokkelijk. Al weet ik nog niet wat. Echt niet. Dus suggesties zijn welkom! En voor wie het stokje overneemt (ook nog niet bekend) in ieder geval mijn basisregels. Doe er wat goeds mee!

 
De 12 geboden
(ofwel de basisregels van 3VOOR12)

  3VOOR12 draait om passie en alternatieve (pop)muziek.
 
3VOOR12 is een Nederlandse site, Nederlandse bands zijn ons goud.

3VOOR12 stijgt uit boven de persoonlijke smaak van de redacteuren.

De redactie spreekt met 1 mond. 3VOOR12 bands (iedereen hoort te weten wie dat zijn) zijn van ons allemaal. Ongeacht of je er persoonlijk wat mee hebt. Daarmee wordt niemand gevraagd zichzelf te verloochenen, maar het team is belangrijker dan het individu.

3VOOR12 recenseert muziek en de bands die die muziek maken. 3VOOR12 recenseert niet het publiek of de fans.

Een door een redactielid in een recensie uitgedeelde onvoldoende moet NOG beter worden uitgelegd dan een voldoende.

3VOOR12 laat zich zo min mogelijk beperken door gebrek aan geld of tijd of technische kennis: doen is het devies.

Het  Album van de Week is de beste cd van die week. Dus geen gezever: leg uit wat de plaat zo goed maakt.

Alle mail aan 3VOOR12 gericht moet zo snel en vriendelijk mogelijk worden beantwoord.

De rubriek 3VOOR12 Draait gaat over liefde voor muziek. Dus geen mini-recensies waarin een redacteur een punt wil scoren, maar enthousiasmerende tips. Er is zoveel om uit te kiezen, kies dan iets wat je mooi, fijn, fantastisch of ontroerend vindt.

Een baan bij 3VOOR12 is het hoogst haalbare in de popjournalistiek.

Ieders tijd bij 3VOOR12 is eindig.

 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12