Hollandse Nieuwe Rats on Rafts boekt eindelijk vooruitgang na vertrek drummer Hollandse Nieuwe Rats on Rafts boekt eindelijk vooruitgang na vertrek drummer

En zoekt nog iemand om een repetitieruimte mee te delen

Hollandse Nieuwe Rats on Rafts boekt eindelijk vooruitgang na vertrek drummer

En zoekt nog iemand om een repetitieruimte mee te delen

Een nieuw seizoen, een nieuw vat met Hollandse Nieuwe. Het Rotterdamse Rats on Rafts trapt af.

En zoekt nog iemand om een repetitieruimte mee te delen

Een nieuw seizoen van ons webradioprogramma Dubbel Check, dus ook weer een nieuw vat met Hollandse Nieuwe. De eerste goed gezoute komt uit Rotterdam: Rats on Rafts. 

WIE OF WAT IS RATS ON RAFTS?
Zanger/gitarist David Fagan: “Rats on Rafts bestaat uit vier man, we maken new wave/post-punk. Ja, zo zou je het wel kunnen noemen. We bestaan sinds 2005, in eerste instantie met een andere drummer dan de huidige. We zijn behoorlijk vooruit gegaan nadat hij vertrok. Hij kon niets spelen. Wij in het begin ook niet hoor. We proberen twee keer per week te oefenen, maar vaak komt dat er niet van. Te weinig tijd, te weinig geld. We hebben niet het geld om een oefenruimte te betalen en we kunnen ook geen eigen ruimte bekostigen, al zou dat wel beter zijn. We zijn op zoek naar iemand die een ruimte wil delen.”

OORDEEL VAN 3VOOR12 (David, bang dat het negatief uitpakt: “Ik ben er klaar voor, ik ben wel wat gewend) FUCK JAY REATARD EN MUDHONEY, RATS ON RAFTS IS SNOTTY ENGLISH, MAAR DAN RAUW OP ZIJN ROTTERDAMS EN MAAKT VAN PUNK WEER NEW WAVE.  

Dave: “Dat klinkt netjes.”

KEUZES

TERRY PRATCHETT OF DOUGLAS ADAMS?
“Douglas Adams, we zijn allemaal fan van zijn boeken. Er zitten ook verwijzingen naar deze fantasy auteur  in onze teksten.” 

ENTRTAINER OF MUZIKANT?
“Beide niet echt. Ik ben geen muzikant, mensen zeggen wel regelmatig dat we op het podium entertainers zijn. Al hangt dat wel erg van het optreden af.”

DIY OF LABEL?
“Ik zou best een label willen, maar het is ook leuk om alles zelf te doen. We hebben het hoesje van onze ep So Long, And Thanks For All The Fish Hoesje zelf ontworpen. In feite hebben we alles zelf gedaan. We doen het liefst alles zelf, maar als een label wil betalen om dat te doen, zeggen we geen nee.” 

WAAROM MOETEN WE RATS ON RAFTS GAAN ZIEN?
"De live shows zijn erg leuk."

EN WANNEER KAN DAT? 
"13 september spelen we op het Rotterdams festival De Wereld van Witte de With, die avond staan we in Exit met Pony Pack. We spelen ook wel buiten Rotterdam, maar momenteel gebeurt dat toch weinig. Waarom? Geen idee eigenlijk, ik ga er gelijk achteraan."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12