Exclusiviteit vindt nu al de weg naar WATT Exclusiviteit vindt nu al de weg naar WATT

“Het is goed om ze een boost te geven”

Exclusiviteit vindt nu al de weg naar WATT

“Het is goed om ze een boost te geven”

Het podium WATT in Rotterdam is nog maar twee maanden open en nu al weten bands als Klaxons en Franz Ferdinand de weg naar de zaal te vinden. Niet voor zomaar een show, maar een voor Nederland exclusief optreden. Ron Euser van Mojo: “Het vertrouwen is sneller ontstaan dan verwacht.”

“Het is goed om ze een boost te geven”

Klaxons, Franz Ferdinand, Xavier Rudd. Het zijn bands die de komende tijd voor een exclusieve show naar Nederland komen. Zij staan alleen niet in al goed draaiende, internationaal geroemde zalen als Paradiso of Tivoli, maar opvallend genoeg in WATT. Juist, het gloednieuwe podium in Rotterdam.

“Er is meer tijd nodig om echt te kunnen zeggen hoe het er voor staat, maar momenteel gaat het zeker voortvarend”, zegt WATT programmeur Joey Ruchtie. Hij zegt dat hij niet anders te werk gaat dan bij Rotown, waar hij ook programmeur is. “Ik doe gewoon een bod, maar ik merk wel dat het vertrouwen sneller is gekomen dan verwacht.” Zo liet hij voor de opening van de zaal in een interview met 3VOOR12 nog weten dat het zeker tijd kost om buiten de grens een naam en vertrouwen op te bouwen. “Rondom Nighttown hing aan het einde negatieve energie. Bij WATT is dat meteen anders. Bij het binnenstappen krijg je dat gevoel van het kan weer. Er hangt een positieve vibe. Boekers zijn al snel komen kijken. Zij hebben datzelfde gevoel.”

Zo was Mojo bij het openingsconcert van Iggy & The Stooges aanwezig. Ron Euser van het boekingskantoor. “Rotterdam is de tweede stad van Nederland en heeft zo lang geen groot poppodium gekend. Het is daarom goed om het een boost te geven” En dus heeft Euser bijvoorbeeld Xavier Rudd in WATT neergezet. “Hij heeft al in veel steden gestaan, behalve in Rotterdam. Ook is het handig dat de zaal nog de ruimte heeft om bands neer te zetten, andere podia zitten voor het najaar vaak al vol.” En voegt hij daar aan toe: “Daarbij zijn de mensen van WATT geen vreemden voor ons, er is al een vertrouwensband.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12