About komt met elektronisch-akoestisch album About komt met elektronisch-akoestisch album

“Ik ben een echte zeikerd”

About komt met elektronisch-akoestisch album

“Ik ben een echte zeikerd”

Het nieuwe album van About moet eind dit jaar uitkomen. Tot die tijd heeft Rutger Hoedemaekers het druk zat. Als toetsenist toert hij mee met Voicst en binnenkort begint de in Berlijn woonachtige muzikant ook nog met het produceren van Lucky Fonz III zijn nieuwe plaat. Doordeweeks reist Hoedemaekers bijna altijd van en naar zijn woonplaats: “Ik ben tegenwoordig net een soort Henk Wijngaard.”

“Ik ben een echte zeikerd”

Hoe zijn nieuwe album gaat klinken, durft Rutger Hoedemaekers alias About nog niet te zeggen. Wel wanneer het uitkomt. De opvolger van Bongo moet eind dit jaar klaar zijn. Volgens Hoedemaekers gaat zijn nieuwe plaat twee kanten op: “Ik heb een zooi nummers die niet elektronisch klinken, maar veel meer singer-songwriter. Ik schrijf veel liedjes op piano en daar wil ik iets mee doen. Daarnaast heb ik ook wel veel elektronische liedjes, maar ik zou het zonde vinden om een helft weg te gooien.”

Hoedemaekers toert sinds januari met Voicst als toetsenist. Dat bevalt hem, maar solo optreden vindt hij wel wat makkelijker: “Je hebt geen gezeik of ruzie. Ik vind de band hartstikke leuk hoor, maar het kost veel tijd. Ik cross bijna iedere dag terug naar mijn huis in Berlijn. Ik ben tegenwoordig een soort Henk Wijngaard.”

Naast de band en zijn eigen album gaat Hoedemaekers vanaf volgende week als producer aan de slag voor Lucky Fonz III. “Net op het moment dat ik meer met singer-songwriter doe, wil hij meer met elektronica doen. Stom hè?” Samen hebben ze al wat demo’s doorgenomen: “Er zitten leuke dingen bij. Het is Otto die vooral zegt dat er ergens een goede beat bij past. Hij heeft veel ideeën en is erg enthousiast. Ik ben een echte zeikerd, dus ik kraak dan mooi wat af.” Ook het album van Lucky Fonz moet eind dit jaar verschijnen. Is een dubbelrelease dan een idee? Hoedemaekers: “Ja, misschien.”

Luister naar het gehele interview met Rutger Hoedemakers in Dubbel Check over albumperikelen en sterallures.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12