Junkie XL adviseert: “3VOOR12, ga over op Engels” Junkie XL adviseert: “3VOOR12, ga over op Engels”

Artiesten over 10 jaar 3VOOR12

Junkie XL adviseert: “3VOOR12, ga over op Engels”

Artiesten over 10 jaar 3VOOR12

3VOOR12 bestaat 10 jaar. Daar zijn we zelf heel blij mee, maar wat kunnen we er meer over zeggen zonder al te veel veren in bepaalde plekken te stoppen. Dus laten we dat anderen doen. 15 mei vieren we het met alle zestien lokaalafdelingen door het hele land. Tot die tijd elke dag een artiest aan het woord over ons. Vandaag: Tom Holkenborg.

Artiesten over 10 jaar 3VOOR12

3VOOR12 bestaat 10 jaar. Daar zijn we zelf heel blij mee, maar wat kunnen we er meer over zeggen zonder al te veel veren in bepaalde plekken te stoppen. Dus laten we dat anderen doen. 15 mei vieren we het met alle zestien lokaalafdelingen door het hele land.  Tot die tijd elke dag een artiest aan het woord over ons.

Tom Holkenborg tien jaar geleden: “Het belangrijkste in mijn leven is een goede relatie met vrienden.” Zijn eerste Junkie XL album Saturday Teenage Kick is dan net uit en hij wordt in het programma Naar Eer & Geweten onderworpen aan een vragenvuur. Het is het eerste interview met Holkenborg van de velen die er in tien jaar tijd zullen volgen, zelfs in Amerika weet 3VOOR12 hem te vinden. Sterker nog: een jaar lang had hij 3VOOR12 achter zich aan. “Het is niet makkelijk om een camera continu op je lip te hebben, maar 3VOOR12 paste er erg goed bij.”

Tom Holkenborg over 3VOOR12

kent 3VOOR12 sinds:
“Het begin. Erwin ‘de 3voor12 Godfather’ Blom ken ik al sinds begin jaren negentig toen ik samen met Phil Mills de metalband Nerve vormde. Erwin was toen al erg enthousiast over internet en was druk bezig met de voorbereidingen van wat later 3VOOR12 zou worden. Vrij snel daarna leerde ik ook zijn vrouw, Leonieke ‘de 3voor12 Godmother’ Daalder, kennen. Zij waren in die tijd een van de weinigen in de muziekwereld die niet alleen in internet geloofden, maar ook daad bij het woord voegden en er mee aan de slag gingen. En kijk nu!”

eerste contact: “Tijdens de release van mijn eerste Junkie XL album. Er moest nog worden ingelogd via de oude telefoon modem. 3VOOR12 was toen net in de lucht. De eerste interviews zijn nog terug te vinden in het uitgebreide archief, wat mij betreft een van de beste functies die de website heeft.”

mooie herinnering: “Mijn medewerking aan Op Weg Naar Stadskanaal, een docu van 3VOOR12 uit 2001 waarvoor weken achtereen 3VOOR12 meeging de studio in, de bus in, overal naartoe. Het is niet makkelijk om een camera continu op je lip te hebben, maar 3VOOR12 paste erg goed in de groep.”

ik zeg 10 jaar 3voor12, jij zegt...: “mooiste digitale aanwinst ooit voor Nederland op gebied van muziek.”

verjaardagswens voor 3voor12: “Ga niet alleen nog vele jaren zo door, maar ga ook over op Engels. De wereld mist een site met zoveel info en fantastische muziek.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12