Sony BMG biedt 250.000 nummers gratis aan

Onder andere Foo Fighters, Mark Ronson en The Hoosiers vanaf eind April bij We7

De majors blijken internet nu toch echt te hebben ontdekt. Vanaf eind April biedt Sony BMG ruim 250.000 nummers als stream aan. Via gratis downloadsite We7 zullen albums van onder andere Bruce Springsteen en Foo Fighters met commerciële boodschap worden aangeboden.

Onder andere Foo Fighters, Mark Ronson en The Hoosiers vanaf eind April bij We7

Vanaf eind april is het mogelijk om gratis gehele albums van Kasabian, Bruce Springsteen of Foo Fighters te streamen. Ook zullen nieuwe releases on-demand beschikbaar worden. Platenmaatschappij Sony BMG heeft een overeenkomst getekend met We7, een website waar tot op heden 1 miljoen nummers gratis te downloaden zijn.

Het downloaden van de Sony artiesten wordt echter niet mogelijk. Daarnaast zal vóór elke track een korte commerciële boodschap worden afgespeeld. Dit is het addertje onder het gras waardoor We7 in minder dan een jaar tijd de 1 miljoen nummers heeft weten te licenseren. 

Sony BMG zal ruim 250.000 nummers uit de muziekcatalogus  beschikbaar stellen. Niet alleen van grote namen, maar ook van opkomende acts als The Hoosiers and The Ting Tings. Door de gratis streams hoopt het label luisteraars tot aankopen te bewegen.

De deal past in de trend dat majors de mogelijkheden van online muziekdistributie aftasten. Zo werd recent al bekend dat de vier belangrijkste platenmaatschappijen, waaronder Sony BMG een overeenkomst sloten met Last.fm. Ook zijn sinds januari artiesten uit de Sony BMG catalogus te downloaden via Amazon.com.