Solo naar San Francisco voor vervolmaking album Solo naar San Francisco voor vervolmaking album

“Er luistert straks een nieuw oor naar de nummers waar wij ons blind op staren”

Solo naar San Francisco voor vervolmaking album

“Er luistert straks een nieuw oor naar de nummers waar wij ons blind op staren”

Solo vertrekt eind deze maand naar San Francisco waar de band in de opnamestudio Tiny Telephone van John Vanderslice hun derde album zal vervolmaken. Het einde van de impasse waar Solo tijdens de opnames in terecht raakte, lijkt nu nabij.

“Er luistert straks een nieuw oor naar de nummers waar wij ons blind op staren”

Eind vorig jaar kwam Solo tijdens hun opnameproces voor het derde album in een impasse terecht. “Het zit wat tegen”, liet Simon Gitsels toentertijd weten. De band had moeite om de magie van de nieuwe nummers op plaat over te brengen. Een goede afloop lijkt nu nabij. Eind deze maand vertrekt de band naar San Francisco om daar te werken met Aaron Prellwitz van Tiny Telephone, de opnamestudio van John Vanderslice. 

Simon Gitsels ziet Prellwitz niet direct als redder in nood. “Ons resteerde vooral de vraag hoe we het album af moesten maken. Straks werken we met hem aan het laatste traject, daar is volgens mij niets vreemds aan. Maar het moet wel iemand zijn die met ideeën komt en niet alleen achter de knoppen zit. Het voordeel van Prellwitz is dat hij ons niet kent. Hij stapt er blanco in. Er luistert straks een nieuw oor naar nummers waar wij ons blind op staren.” 
Het idee om enige tijd in een andere omgeving door te brengen, bestond al bij de band. “We wilden graag weg uit de dagelijkse sleur. Dat hoefde niet per se het buitenland te zijn. Op een gegeven moment wees Ferry Roseboom van Excelsior ons op de website van Tiny Telephone. Wat we ervan hoorden klonk gaaf. Het lijkt ons een inspirerende omgeving met inspirerende mensen. De dollarkoers is daarbij ook heel relaxed, dus het is financieel nu ook te doen.” Sinds het idee is gaan broeien, heeft de band de opnames stilgelegd om zich te richten op het contact met San Francisco. 

Tiny Telephone heeft samengewerkt met bands als Spoon, Frank Black, Erase Eratta en Neil Young. Gitsels blijft er nuchter onder: “Ja, het indrukwekkende lijst. Maar de meeste bandjes zeggen me niets, daar kan ik dan ook niet van onder de indruk zijn.”
Solo vertrekt op 28 maart naar San Francisco. Na drie weken hoopt het duo met een album in de koffer terug naar huis te keren.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12