Slapen op oude snijtafels tijdens Motel Mozaïque?

Directeur Harry Hamelink nu ook programmeur Oerol

Gaan de bezoekers straks tijdens Motel Mozaïque op oude snijtafels slapen? Volgens directeur Harry Hamelink is het thema van de komende editie al wel duidelijk. “Mensen die het artwork hebben gezien zullen wel weten wat het thema is.” Na het festival pakt Hamelink de boot naar Terschelling, waar hij sinds dit jaar programmeur is van het Oerol festival.

Directeur Harry Hamelink nu ook programmeur Oerol

Harry Hamelink, geestelijk vader van Motel Mozaïque, is deze zomer op Terschelling te vinden. Niet om uit te waaien bij Paal 8, maar omdat hij samen met Metropolis programmeur Marcel Haug de muziekprogrammering van het Oerol festival op zich gaat nemen. Oerol vindt krap twee maanden na Motel Mozaïque plaats. Komt Hamelink nu niet in tijdnood? “Ach, dat niet. Ik doe het samen met Marcel, en dat is natuurlijk wel fijn. Samenwerken vind ik sowieso leuk. Maar nu het enigszins kort dag is, is het ook wel handig.”

Voorlopig heeft Hamelink zijn aandacht bij Motel Mozaïque. Het festival, dat dit jaar onder andere Goldfrapp, Jamie Lidell en Alela Diane heeft weten te strikken, inspireert hem nog steeds. “Ook voor mij is het nog steeds een ontdekking. Ik kijk achter gevels waar ik dagelijks langsloop, en dan blijkt daar ineens een duiveluitdrijvingskerk te zitten. Dat gebeurde vorig jaar.”

“Natuurlijk heb ik mijn hart verpand aan Rotterdam,” legt Hamelink uit. “Maar op Oerol heb je een mix van kunst op veel verschillende locaties. Het strand, de duinen en de natuur.” En ook al zal Hamelink zich met die kunst niet gaan bemoeien, er zijn wel plannen om in de toekomst muziek en theater door elkaar heen te programmeren. Hamelink: “Op termijn moeten de disciplines meer door elkaar heen gaan lopen op het festival. Maar dat doe je niet ineens, daar gaan jaren overheen.”

Vorig jaar was het thema op Motel Mozaïque architectuur. Wat dit jaar het thema wordt, wordt volgende week bekend gemaakt. “Maar mensen die het artwork hebben gezien, en die weten dat we het Erasmus Medisch Centrum en het Havenziekenhuis als locaties hebben, zullen wel weten wat het thema is,” aldus Hamelink. Ook de secret headliner, die nu nog op de programmering staat, wordt pas later bekend. “Een week voor het festival,” zegt Hamelink.

Motel Mozaïque vindt plaats van 10 tot en met 13 april.