Sessie: Yeasayer met kaarsen op de vleugel Sessie: Yeasayer met kaarsen op de vleugel

“Zou er een piano in de lift passen?”

Sessie: Yeasayer met kaarsen op de vleugel

“Zou er een piano in de lift passen?”

Yeasayer komt binnenkort weer terug naar Nederland. De eerste keer op Hollandse bodem vroegen we de heren voor een liftsessie. “Prima, maar dan wel op piano.”

“Zou er een piano in de lift passen?”

“Leuk een liftsessie, maar toetsen zijn bij ons wel belangrijk. Zou er een piano in de lift passen?”, vraagt Yeasayers Anand Wilder. “Nou heb je de lift gezien?” “Je bedoelt de lift waarmee we net naar boven kwamen?” ”Die ja.” “Hmmm.” Nee, de één bij twee meter grote lift van Paradiso biedt geen ruimte voor een vleugel. Ach voor deze ene keer kunnen we het concept wel iets tarten. En het heet niet voor niets: (Behind) closed doors. We doen gewoon de deuren van de bovenzaal dicht, lichten dimmen en wat kaarsjes aan. Wordt vast geweldig.

…en dat werd het. Dit viertal beleefde in 2007 de doorbraak met het goed ontvangen album All Hour Cymbals, een voorprogramma voor Arcade Fire en een succesvolle tour. Deze werd uitgebreid tot 2008 en brengt de heren 11 maart 2008 voor de derde keer in Nederland, de Melkweg om precies te zijn. 3VOOR12 was er de allereerste keer bij en filmde de intieme sessie op Thanksgiving Day. Dankjewel heren! Oja en 15 maart even Conan O'brien in de gaten houden. Yeasayer zou er zomaar hun hit 2080 kunnen komen spelen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12